Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zvučné jméno pro Chelsea. Z Atlética získala na hostování Félixe

Joao Félix mění barvy. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál míří do Chelsea a v aktuálně desátém týmu anglické ligy bude hostovat do konce sezony z Atlética Madrid. Podle médií londýnský klub za hostování zaplatí 11 milionů eur (264 milionů korun).

Joao Félix v dresu Chelsea
zdroj: Twitter Chelsea

Félix byl v minulosti považován za jednoho z nejtalentovanějších hráčů světa. V létě 2019 přestoupil z Benfiky Lisabon do Atlética za 126 milionů eur a stal se nejdražším hráčem v historii madridského klubu. Před odchodem na hostování do Anglie prodloužil s Atléticem smlouvu do roku 2027.

Ve španělské lize Félix svůj potenciál zatím naplno nerozvinul a v této sezoně si ve 14 kolech připsal čtyři branky. Zúčastnil se nedávného mistrovství světa v Kataru, kde Portugalsko vypadlo ve čtvrtfinále. Félix na turnaji zaznamenal gól a dvě asistence.

Chelsea momentálně bojuje s rozsáhlou marodkou, na které jsou i ofenzivní opory Raheem Sterling, Christian Pulisic a Pierre-Emerick Aubameyang. Pulisic bude podle dnešního vyjádření trenéra Grahama Pottera chybět s poraněným kolenem až dva měsíce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články