Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern zvýšil své vedení, Dortmund se opět přiblížil Lipsku

Berlín – První místo v bundeslize nadále pevně drží Bayern. Mnichovský gigant vyhrál na hřišti Mönchengladbachu 1:0 a v čele už má náskok 13 bodů. Boj o pozici za ním se však dramatizuje. Druhé Lipsko padlo v Brémách 0:3 a po druhé porážce v řadě se k němu přiblížil na tři body Dortmund. Borussia doma zdolala 1:0 Ingolstadt. Souboj dvou týmů usilujících o účast v evropských pohárech ovládl Kolín nad Rýnem, který Herthu Berlín i díky hattricku Anthony Modesteho zdolal 4:2.

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu v síti Mönchengladbachu
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Bayern měl od začátku více ze hry, brankáře Sommera ale dlouho nemohl překonat. Švýcarský gólman si dvakrát poradil se střelou Lewandowského, který se proti Borussii ještě nikdy v dresu Bayernu neprosadil. Mönchengladbachu pomohla i branková konstrukce po klasické Robbenově střele levou nohou.

V druhé půli už se hosté dočkali. Po povedené Alcantarově přihrávce se trefil Müller a stylově oslavil jubilejní 250. bundesligový duel za bavorský velkoklub. Sedmadvacetiletý záložník či útočník skóroval po více než třech měsících.

Trenérovi hostů Carlu Ancelottimu se vyplatila sázka na zkušenost. Do zápasu poslal základní sestavu s průměrným věkem 30 let a deseti dnů, což byla nejstarší startovní jedenáctka od března 2006. Za Mönchengladbach nastoupil na posledních devět minut devatenáctiletý slovenský záložník Bénes a zažil první okamžiky v bundeslize.

Kolín o vítězství rozhodl už v průběhu prvního poločasu, jenž ovládl 3:0. První gól vsítil v 6. minutě japonský útočník Juja Osako, v závěru úvodního dějství pak v krátkém sledu dvakrát skóroval Modeste.

Hertha sice na začátku druhé půle snížila zásluhou pokutového kopu Vedada Ibiševiče, v 63. minutě se ale po rychlém brejku opět prosadil francouzský střelec. Byl to už jeho 22. gól sezony, a ztrácí tak pouze jednu branku na nejlepšího střelce bundesligy Pierra-Emericka Aubameyanga z Dortmundu. Na konečných 4:2 upravil v 69. minutě John Brooks.

Dortmundský Aubameyang si v závěru úvodní čtvrthodiny naběhl na Schmelzerův přízemní centr z levé strany a překonal brankáře Hansena. Hosté rozhodně nehodlali na stadionu čtvrtfinalisty Ligy mistrů jen bránit, měli několik šancí na vyrovnání, jenže Leckie ani Morales neuspěli a další šance hráčům Ingolstadtu pochystal domácí gólman Bürki.

Ingolstadt tak z posledních čtyř bundesligových kol vytěžil jediný bod a za nesestupovými pozicemi zaostává o sedm bodů. Domácí neporazitelnost Borussie Dortmund se naproti tomu blíží už dvěma rokům.

Fotbalisté Lipska potřetí za sebou nevyhráli a dál ztrácejí z druhého místa na vedoucí Bayern Mnichov deset bodů. Na hřišti Werderu Brémy prohráli 0:3, domácím pomohl už v pátém zápase v řadě gól ze standardní situace. Český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie odehrál celý zápas. Jan Morávek se vrátil po zranění do sestavy Augsburgu, při remíze 1:1 s Freiburgem odehrál 64 minut.

Hoffenheim bez zraněného Pavla Kadeřábka porazil na svém hřišti 1:0 Leverkusen a udržel domácí neporazitelnost. Upevnil si tak čtvrtou pozici, zajišťující účast v předkole Ligy mistrů.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Dortmund - Ingolstadt 1:0 (14. Aubameyang), Augsburg - Freiburg 1:1 (38. Stafylidis - 30. Niederlechner z pen.), Brémy - Lipsko 3:0 (34. Junuzovic, 59. Grillitsch, 90. Kainz), Hoffenheim - Leverkusen 1:0 (62. Wagner), Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 4:2 (35., 37. a 63. Modeste, 6. Osako - 50. Ibiševič z pen., 69. Brooks), Wolfsburg - Darmstadt 1:0 (45.+1 Gómez), Eintracht Frankfurt - Hamburk 0:0, Mohuč - Schalke 0:1 (50. Kolašinac), Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:1 (63. Müller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články