Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Hašek má za sebou první reprezentační cestu, s možnostmi v Hamburku je spokojen

Český národní tým bude mít během mistrovství Evropy v příštím roce v Německu základnu na severu Hamburku. A právě tam zamířil nový reprezentační kouč Ivan Hašek na svou první cestu v nové funkci. S možnostmi, které Steigenberger Hotel Treudelberg nabízí, a tréninkovým stadionem v nedalekém Norderstedtu, je spokojen.

Realizační tým české reprezentace na inspekci v Hamburku
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace

Hotel získal předloni německou designovou cenu a disponuje mimo jiné posilovnou, bazénem nebo wellness. "Zohlednili jsme zkušenosti ze všech předchozích šampionátů. Reprezentace by měla mít maximální komfort," zdůraznil předseda FAČR Petr Fousek.

Je nám líto, video expirovalo.
Nový reprezentační trenér Hašek vyrazil na inspekci do Hamburku

"To, co potřebuje mužstvo, je hotel, který má zkušenosti s fotbalovými týmy, což v tomto případě platí. Bydlela zde mužstva před Champions League," doplnil Hašek. "Hlavně se v něm hráči musí cítit dobře a to si myslím, že zde platit bude."  

Tréninkové hřiště je vzdálené deset minut autem od hotelu. "Komunikovali jsme s některými současnými i bývalými reprezentanty a berou to jako velkou výhodu. Navíc to není daleko ani na další strategická místa, která budeme během turnaje využívat. Na letiště patnáct minut, na vlakové nádraží půlhodina," doplnil technický ředitel FAČR Erich Brabec.

Český národní tým dorazí na základnu 13. června, tedy pět dnů před prvním zápasem své skupiny, který odehraje v Lipsku proti Portugalsku. K dalším dvěma duelům proti vítězi březnového play-off C a Turecku nastoupí v Hamburku.

První přípravná utkání před šampionátem odehraje na konci března – v Norsku a doma s Arménií. "Na zápasy se samozřejmě těším. Už se nemůžeme dočkat," dodal Hašek.

FAČR se domluvila s Bohemians na působení Veselého 

Asistentem Haška bude kromě Jaroslava Köstla definitivně i Jaroslav Veselý. Fotbalová asociace ČR (FAČR) se totiž domluvila s vedením Bohemians Praha 1905 na jeho působení u reprezentace. 

Předseda FAČR Fousek minulý týden představil Veselého jako jednoho ze dvou asistentů nového kouče národního týmu. Druhým asistentem se stal Köstl, který kvůli tomu skončil ve Slavii. Naopak Veselý bude pokračovat v roli hlavního kouče Bohemians 1905.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články