Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Haaland pokořil další rekord. Máme to ve svých rukou, hlásí Guardiola

Manchester City ve středu večer zničil Arsenal výsledkem 4:1 a notně oslabil titulové naděje londýnského celku. Citizens sice ztrácí na svého soka dva body, mají ale dva zápasy k dobru. "Nesmíme ztrácet pozornost, máme to ve svých rukou. Následující tři zápasy (na hřišti Fulhamu a doma s West Hamem a Leedsem) rozhodnou. Realita je taková, že jsme pořád za Arsenalem. Když je to v našich rukou, musíme toho využít," řekl Guardiola. Gólem a dvěma asistencemi se na suverénním triumfu City podílel kanonýr Erling Haaland, který s 33 brankami překonal rekord sezony Premier League.

Erling Haaland
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

City doma nakročili k sedmé ligové výhře po sobě už v úvodním poločase. V sedmé minutě otevřel skóre Kevin De Bruyne a těsně před pauzou zvýšil John Stones. Belgický záložník De Bruyne se prosadil ještě v 54. minutě. Druhou asistenci si připsal Erling Haaland, jenž po snížení Roba Holdinga uzavřel skóre v páté minutě nastavení.

Haaland tím stanovil nový rekord jedné sezony anglické ligy v osmatřicetizápasovém formátu. Dosavadní maximum držel liverpoolský Muhammad Salah s 32 trefami z ročníku 2017/18. Dvaadvacetiletý norský fenomén se v této sezoně podílel na 57 soutěžních brankách (49 gólů, osm asistencí) a je jasně nejproduktivnějším hráčem elitních pěti evropských lig. Haaland v průměru každých 58 minut vstřelí nebo připraví gól.

"Byl to jejich (De Bruyneho a Haalanda) zápas. Na trénincích je neučím, jak se mají hledat. Fotbalisté to mají v sobě přirozeně. Víc, než byste čekali. Kevin je mistrem asistencí s Erlingem i bez něj. Erling střílí góly jak na běžícím pásu s Kevinem i bez něj. Ale společně jsou hrozně nebezpeční," prohlásil Guardiola.

Arsenal prohrál s Manchesterem City osmý soutěžní duel po sobě a v anglické lize protáhl sérii bez vítězství na čtyři kola. "Porazil nás lepší tým, to je jasné. Byli výjimeční a v takovém případě je s nimi extrémně náročné hrát. Byli jsme potrestáni a mohlo to dopadnout i hůř," uvedl trenér hostů Mikel Arteta.

"Musíme se vzchopit a podívat se na to z širší perspektivy. Faktem je, že s takovým soupeřem bojujeme o titul bok po boku, což je popravdě úžasné. Chceme dál bojovat, nevzdáme se, ve zbývajících ligových zápasech se může stát cokoliv," dodal Arteta, který v minulosti dělal v City španělskému krajanovi Guardiolovi asistenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články