Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Arsenal si vylámal zuby na City a jeho náskok se tenčí. West Ham nestačil na Liverpool

Ve šlágru anglické ligy se radují hráči Manchesteru City, kteří porazili Arsenal 4:1. Citizens nyní z druhého místa ztrácí na londýnský klub dva body, mají však hned dvě utkání k dobru. V dalším ze zápasů prohrál West Ham, za který hráli Vladimír Coufal a Tomáš Souček, s Liverpoolem 1:2.

Radost hráčů Manchesteru City
zdroj: ČTK / AP / Andrew Yates

City nakročili k sedmé ligové výhře za sebou už v prvním poločase. V sedmé minutě otevřel skóre De Bruyne a těsně před pauzou zvýšil Stones. Belgičan De Bruyne se prosadil ještě v 54. minutě, druhou asistenci si připsal nejlepší kanonýr soutěže Haaland. Norský kanonýr se dočkal 33. gólu v ligovém ročníku až v páté minutě nastavení. Předtím se trefil hostující Holding. 

West Ham sice v Londýně poslal do vedení ve 12. minutě Lucas Paquetá, ale Gakpo rychle odpověděl a v 67. minutě obrat Liverpoolu dokonal Matip. Domácí nebodovali po třech kolech a na 14. místě neúplné tabulky mají pětibodový náskok na sestupové pásmo. Liverpool v lize zvítězil potřetí za sebou a vyhoupl se na šestou příčku.

Trápící se Chelsea podlehla Brentfordu 0:2 a utrpěla porážku i v pátém soutěžním utkání po návratu trenéra Franka Lamparda. Londýnský klub v první půli na Stamford Bridge nedovolil londýnskému rivalovi Brentfordu jedinou střelu na branku, přesto od 37. minuty prohrával po vlastním gólu Azpilicuety. Hráči "Blues" po změně stran přidali, ale podobně jako v minulých utkáních zahazovali šance. Pojistku hostů přidal v 78. minutě Mbeumo. 

Anglická fotbalová liga – 33. kolo:

Nottingham – Brighton 3:1 (45.+3 vlastní Gross, 69. Danilo, 90.+1 Gibbs-White z pen. - 38. Buonanotte), Chelsea – Brentford 0:2 (37. vlastní Azpilicueta, 78. Mbeumo), West Ham United – Liverpool 1:2 (12. Paquetá - 18. Gakpo, 67. Matip), Manchester City – Arsenal 4:1 (7. a 54. De Bruyne, 45.+1 Stones, 90.+5 Haaland - 86. Holding).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články