Guardiolova budoucnost v Barceloně je nejistá, možná v pátek skončí

Barcelona - Trenér Pep Guardiola v pátek možná oznámí, že po čtyřech letech končí na lavičce fotbalistů Barcelony. Jednačtyřicetiletý kouč svůj záměr údajně dnes odhalil na tříhodinové schůzce s klubovým prezidentem Sandrem Rosellem, uvedl zdroj agentury Reuters.

Pep Guardiola
zdroj: ISIFA

Guardiola v létě 2008 podepsal v Barceloně dvouletý kontrakt a odstartoval úspěšnou éru, ve které získal už třináct trofejí včetně dvou vítězství v Lize mistrů. Bývalá opora záložní řady klubu vždy souhlasila jen s ročním prodloužením smlouvy, přestože si vedení přálo delší závazek. Letos už Guardiola s rozhodnutím otálí o dva měsíce déle než loni. Už tehdy navíc
naznačil, že tímto ročníkem své působení na lavičce katalánského týmu uzavře.

Údajně nezabrala ani nabídka volnosti výběru hráčů

Guardiola prý ještě věc probere s rodinou, ale je nepravděpodobné, že by se na poslední chvíli rozmyslel. Nepřesvědčila ho prý ani nabídka naprosté volnosti, tedy i možnost samostatně si vybírat všechny nové posily.

Spekulace Guardiolu spojují s řadou významných klubů, kterým se letos v některé soutěži nedaří, například s Chelsea či Interem Milán. Hovořilo se i o angažmá u anglické reprezentace, ve hře je však i roční přestávka od trénování.

V dosud nejméně vydařené sezoně pod Guardiolovým vedením má Barcelona reálnou šanci už jen na vítězství ve Španělském poháru, kde se ve finále utká s Bilbaem. Během posledního týdne Katalánci vypadli v semifinále Ligy mistrů a téměř jistě přišli i o domácí titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články