Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Griezmann zničil Getafe a Atlético má Ligu mistrů, Cádiz veze ze Sevilly tři body i naději

Francouzská fotbalová hvězda Atlética Madrid Antoine Griezmann nastřílel Getafe tři góly a hlavně jeho zásluhou může madridský celek ještě snít o druhém místě ve španělské lize a už má jistou Ligu mistrů. Šanci na LM naopak definitivně ztratilo Bilbao, které prohrálo s Celtou Vigo 1:2. Boj o udržení svádí Cádiz, až osmnáctý tým La Ligy, který zvítězil ve 36. kole na stadionu dvanácté Sevilly 1:0 gólem Guardioly v šesté minutě nastaveného času a udržel naději na záchranu. Zato předposlední Granada, už s jistotou sestupu, prohrála s Vallecanem, jež hrálo téměř celý zápas v deseti bez vyloučeného Treja a zajistilo si účast i v příštím ročníku. 

Griezmann z Atlética dává gól Getafe
zdroj: Reuters autor: Juan Medina

Atlético je nedílnou součástí Ligy mistrů, nebude v ní chybět podvanácté v řadě. Hrdinou se na hřišti Getafe stal Griezmann. Francouz dvakrát skóroval do přestávky, po ní pak završil hattrick, svůj druhý v sezoně. Posunul se již na 16 branek v ligové sezoně, ve španělské nejvyšší soutěži celkem vstřelil už rovných 190 gólů.

Celtě Vigo se podařil velký obrat skóre proti Bilbau a přiblížila se záchraně. Poražený tým se tak nejspíš bude muset smířit jen s konečným pátým místem.

Osmnáctý tým tabulky Cádiz zvítězil na hřišti dvanácté Sevilly 1:0 a uchoval si naději na záchranu. O jediný gól se až v šesté minutě nastaveného času postaral Sergi Guardiola. Čtrnácté Vallecano získalo ligovou definitivu výhrou 2:1 nad Granadou, která se již dříve stala sestupujícím týmem.

Cádiz poprvé v sezoně zvítězil na hřišti soupeře a díky zisku tří bodů stále živí naději na setrvání v nejvyšší soutěži. V průběhu druhého poločasu se hosté radovali nejprve předčasně, Ramosův gól byl po předcházejícím faulu odvolán. Rozhodnutí tedy přišlo až na poslední chvíli v čase 90.+6, hrdinou se stal Guardiola.

Jistotu záchrany v La Lize již má Rayo Vallecano po výhře 2:1 nad Granadou. Domácí přitom již od 3. minuty hráli o deseti bez vyloučeného Treja. Nenechali se však rozhodit a postupně si v oslabení vypracovali dvoubrankový náskok, k sestupu již dříve odsouzení hosté snížili až minutu před koncem.

Španělská fotbalová liga – 36. kolo:

FC Sevilla – Cádiz 0:1 (90.+6 Guardiola), Vallecano – Granada 2:1 (24. Lejeune, 80. De Frutos – 89. Boyé), Getafe – Atlético Madrid 0:3 (27., 42., 51. Griezmann), Celta Vigo – Bilbao 2:1 (68. Swedberg, 71. H. Álvárez – 23. Berenguer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články