Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mallorca prodloužila černou sérii Las Palmas a má záchranu na dosah. Real vyhrál s náhradní jedenáctkou

Mallorca porazila ve 35. kole španělské ligy Las Palmas 1:0 a udělala důležitý krok k záchraně. Před osmnáctým Cádizem má tři kola před koncem devítibodový náskok. Real Madrid vyhrál na hřišti sestupující Granady 2:0, přestože trenér Carlo Ancelotti nechal odpočívat téměř celou základní jedenáctku z vítězného zápasu v Lize mistrů s Bayernem Mnichov.

Radost fotbalistů Mallorcy
zdroj: twitter.com/RCD_Mallorca

V Granadě nastoupil v barvách Realu ve srovnání se středou jen stoper Rüdiger. Náhradníci však využili nabídnutou šanci. García vstřelil svůj první ligový gól v dresu Realu a mezi střelce se zapsal také devatenáctiletý turecký talent Güler. Další dva góly přidal po změně stran Maročan Díaz, který v mládí hrával za španělskou jednadvacítku. Bílý balet si připsal osmou ligovou výhru v řadě.

Ostrovní derby rozhodl na konci první půlhodiny uruguayský obránce González svým prvním ligovým gólem po dvou letech.

Pro hráče Las Palmas to byla už osmá porážka v řadě, během této série dali jen jediný gól a jen díky bodovému polštáři z dřívějšího průběhu soutěže jim nehrozí sestup.

Girona uhrála na hřišti Alavésu jen remízu 2:2 a zkomplikovala si boj o druhé místo za Realem Madrid. O vítězství hosté přišli až v deváté minutě nastaveného času, kdy domácím zachránil bod svou druhou trefou v utkání Jon Guridi.

Titul vicemistra by byl pro Gironu senzačním úspěchem. Jejím nejlepším výsledkem z tří sezon v nejvyšší soutěži je desáté místo.

V souboji dvou úspěšných klubů nedávné minulosti, jimž se letos vůbec nedaří, zvítězil Villarreal po dramatickém průběhu nad Sevillou 3:2.

Hosté dvakrát vedli zásluhou Maročana Nasírího, ale soupeř pokaždé vyrovnal a Nor Sörloth v sedmé minutě nastavení svým druhým gólem v zápase strhl vítězství na jeho stranu.

Villarreal tak má ještě naději na účast v Konferenční lize, Sevilla, která loni vyhrála Evropskou ligu, bude poprvé od roku 2012 v pohárech scházet.

Španělská fotbalová liga – 35. kolo:

Alavés – Girona 2:2 (12. a 90.+9 Guridi – 4. E. García, 44. Herrera), Mallorca – Las Palmas 1:0 (29. González), Villarreal – FC Sevilla 3:2 (30. a 90.+7 Sörloth, 84. Mosquera – 26. z pen. a 44. Nasírí), Granada – Real Madrid 0:4 (49. a 59. Díaz, 38. F. García, 45.+2 Güler), Bilbao – Pamplona 2:2 (58. I. Williams, 90.+6 Villalibre – 40. Raúl García, 48. Ruben García), Cádiz – Getafe 1:0 (35. Alcaraz z pen.), Atlético – Vigo 1:0 (85. De Paul), Valencie – Vallecano 0:0, Betis – Almería 3:2 (8. Fornals, 28. Isco, 64. Pérez - 45.+2 Leo Baptistao, 66. Romero).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články