Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Grant: Ať Di Matteo trénuje Chelsea dál

Londýn - Bývalý trenér Chelsea Avram Grant, který byl v roce 2008 odvolán po neúspěšném finále Ligy mistrů, se postavil za současného kouče londýnského klubu Roberta di Mattea. Podle něj si jednačtyřicetiletý Ital semifinálovým postupem přes Barcelonu zasloužil, aby na lavičce Chelsea zůstal bez ohledu na výsledek květnového finále prestižní klubové soutěže.

Nový trenér Chelsea Di Matteo
zdroj: Getty Images autor: Darren Walsh

Di Matteo nahradil začátkem března odvolaného Portugalce Andrého Villase-Boase a pod jeho vedením Chelsea prohrála jen jeden z 15 zápasů. V semifinále Ligy mistrů navíc v úterý senzačně remizovala 2:2 s Barcelonou a po výhře 1:0 z domácího zápasu obhájce trofeje vyřadila.
 
"Myslím, že Roberto si zaslouží minimálně rok navíc, ale Abramovič se na to možná bude dívat jinak," řekl Grant. "Vyhodil hodně trenérů, ale doteď měla hra Chelsea klesající úroveň. Teď šla úroveň nahoru, takže by Roberto mohl dostat šanci pokračovat," dodal. "Ale nikdy nemáte jistotu. Když jsme postoupili do finále my, hráli jsme skvělý fotbal a stejně jsem v klubu skončil," uvedl.

Grant ví, o čem mluví, protože v roce 2008 byl v podobné situaci jako nyní Di Matteo. Na lavičku Chelsea se tehdy postavil v průběhu sezony a postoupil s ní do finále Ligy mistrů, kde "Blues" v rozstřelu s Manchesterem United dělila od triumfu jediná penalta. Přesto však byl poté sedmapadesátiletý Izraelec majitelem klubu Romanem Abramovičem odvolán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články