Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ginola se postaví Blatterovi a spol. o křeslo prezidenta FIFA

Londýn – Bývalý francouzský reprezentant a hráč PSG, Newcastlu či Tottenhamu David Ginola se hodlá stát prezidentem FIFA. Kandidovat bude proti současnému šéfovi Světové fotbalové federace Seppu Blatterovi, někdejšímu zástupci generálního sekretáře Jéromu Champagneovi a jordánském princi Ali bin Husajnovi.

David Ginola
zdroj: PA autor: Geoff Caddick

"Přišel čas fotbal občerstvit. Je potřeba ukázat odvahu a vyřešit problémy, které náš milovaný sport trápí," sdělil sedmačtyřicetiletý Ginola. "Nezajímá mě minulost, dívám se dopředu a chci vrátit fotbal fanouškům," dodal bývalý hráč Paris St. Germain, Newcastlu nebo Tottenhamu. "Fotbal patří lidem, proto musí být transparentní, aby bylo vidět, kam jde i ta poslední pence. Lidé musí vedení fotbalu věřit," prohlásil Ginola.

Ginolovu kandidaturu podporuje organizace ChangeFIFA usilující o změnu v čele světového fotbalu. A také irská sázková kancelář Paddy Power, která na sebe v minulosti upozornila několika kontroverzními reklamními kampaněmi. Společnost na Ginolovu kandidaturu přispěla 250 tisíc liber (asi devět milionů korun).

"Jeho kampaň je o transparentnosti, proto jsme mu zaplatili. Jde do toho na plný úvazek a doufejme, že to tak bude i v následujících čtyřech měsících," prohlásil mluvčí sázkové kanceláře.

Ginola má na kontě sedmnáct zápasů ve francouzské reprezentaci a po ukončení kariéry v roce 2002 pracoval mimo jiné jako herec a manekýn. Aby se mohl o funkci prezidenta FIFA v květnových volbách ucházet, musí ho do lednové uzávěrky nominovat minimálně pět členských federací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články