Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Gebre Selassie vystřelil Brémám výhru, Drobný inkasoval osm branek

Berlín – Theo Gebre Selassie se v Brémách rozehrál do výborné formy, kterou potvrdil i v duelu proti Augsburgu. Český obránce se podruhé v sezoně zapsal mezi střelce, a právě jeho branka nakonec rozhodla o triumfu Werderu 3:2. Nešťastný zápas naopak prožil brankář Hamburku Jaroslav Drobný. Jeho Hamburk prohrál na hřišti Bayernu Mnichov 0:8. Tři body si připsal i Dortmund, který zdolal Mohuč 4:2.

Slavící Theo Gebre Selassie z Brém
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Drobný naposledy v lize udržel proti obhájci titulu Bayernu čisté konto, tentokrát o něj však přišel už ve 21. minutě, kdy ho z pokutového kopu překonal Thomas Müller. Vzápětí přidal druhou branku Mario Götze a svěřenci kouče Pepa Guardioly rozjeli tradiční ofenzivní představení.

Před přestávkou a těsně po ní se prosadil Arjen Robben, který se dělí se čtrnácti brankami o vedení v tabulce střelců s Alexanderem Meierem z Frankfurtu. Další góly do sítě českého brankáře přidali znovu Müller a Götze, zbývající zásahy obstarali Robert Lewandowski a Franck Ribéry.

Obránce Gebre Selassie se trefil hlavou po rohovém kopu Zlatka Junuzovice v poslední minutě první půle domácího duelu Werderu s Augsburgem, kdy zvyšoval na 3:1. Jeho gól byl nakonec vítězný, protože po přestávce snížil Tobias Werner na konečných 2:3.

Bayernu zůstalo osmibodové vedení v tabulce, i když druhý Wolfsburg v málo vídané přestřelce v Leverkusenu málem ztratil. Na hřišti Bayeru vedl po půlhodině 3:0, po poločase však zaznamenal Korejec Son Hung-min hattrick a Karim Bellarabi srovnal na 4:4. Až v nastavení přidal svůj už čtvrtý gól v utkání Bas Dost a rozhodl o výhře "Vlků" 5:4.

Freiburg zvládl záchranářský souboj s Herthou

Fotbalisté Freiburgu vyhráli 2:0 na hřišti Herthy Berlín a v tabulce se dostali ze sestupového pásma právě před svého soupeře. Celé utkání za vítěze odehrál český reprezentant Vladimír Darida, Pavel Krmaš zůstal jen mezi náhradníky Freiburgu.

Hosté se dostali do vedení ve 14. minutě, kdy po autovém vhazování dostal Guédé míč před branku a Klaus ho se štěstím za pomoci tyčky dotlačil do sítě. Pojistka přišla krátce po změně stran poté, co Philipp zužitkoval hlavou v pádu rohový kop. Pro Freiburg to byla druhá jarní výhra a teprve čtvrté vítězství v sezoně.

Radost Freiburgu však kazí jen vítězství dalšího ohroženého celku Paderbornu, který poprvé od začátku listopadu bodoval naplno. Sérii devíti utkání bez vítězství ukončil v Hannoveru, kde sice prohrával po gólu Marcela, ale Lakič a Meha v závěru skóre otočili.

Dortmund vyhrál podruhé v řadě a vyhrabal se ze sestupové zóny

Dortmund přitom podruhé v sezoně inkasoval hned v úvodní minutě zápasu po sérii hrubek obrany. V 45. sekundě musel Weidenfeller hodně vyběhnout, odražený míč však vyboxoval jen k Sotovi, upadl, nestihl se vrátit do brány a kolumbijský záložník parádním lobem ze 30 metrů poslal míč do odkryté branky.

Slavící hráči Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst

Domácí odpověděli po změně stran, kdy nejprve po rohu srovnal Subotič a následně si Reus naběhl za obranu a po kličce brankáři poslal Dortmund do vedení. To však trvalo jen minutu, než Malli znovu srovnal po pohledné kombinaci Mohuče.

Nedlouho poté však Dortmund přece jen rozhodl o svém vítězství, když vstřelil famózní branku. Po sérii rychlých přihrávek po levé straně vyslal Reus úžasnou čtyřicetimetrovou šajtli za obranu na Aubameyanga, který i s problémy dostal míč za brankáře Mohuče. Gabonský útočník o sedm minut později připravil pojistku, jeho střelu z přímého kopu totiž gólman vyrazil jen k dorážejícímu Sahinovi, který upravil na konečných 4:2.

Výsledky 21. kola Bundesligy

Dortmund - Mohuč 4:2 (49. Subotič, 55. Reus, 71. Aubameyang, 78. Sahin - 1. Soto, 56. Malli), Bayern Mnichov - Hamburk 8:0 (21. z pen. a 55. Müller, 23. a 89. Götze, 36. a 47. Robben, 56. Lewandowski, 69. Ribéry), Brémy - Augsburg 3:2 (16. Lukimya-Mulongoti, 23. Di Santo z pen., 45. Gebre Selassie - 21. Klavan, 79. Werner), Hoffenheim - Stuttgart 2:1 (30. Firmino, 90.+3 Rudy - 39. Sakai), Leverkusen - Wolfsburg 4:5 (57., 62. a 67. Son Hung-min, 72. Bellarabi - 6., 29., 63. a 90.+4 Dost, 17. Naldo), Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:0 (90.+1 Xhaka), Eintracht Frankfurt - Schalke 1:0 (64. Piazon), Hertha Berlín - Freiburg 0:2 (14. Klaus, 52. Philipp),

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články