Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrozný výkon, zlobil se Klopp po dalším krachu. Fanoušci žádali vysvětlení

Dortmund - Zatímco na podzim ještě fotbalisté Dortmundu aspoň předváděli v Bundeslize solidní hru a mohli žehrat na smůlu, ve středu proti Augsburgu podali zřejmě nejhorší výkon v sezoně a po porážce 0:1 zůstali na posledním místě tabulky. Trenér Jürgen Klopp byl naštvaný, že jeho týmu chyběla odvaha, a vůbec se nedivil tomu, že fanoušci hráče vypískali a po zápase od nich u "kotle" chtěli vysvětlení.

Zleva: Ciro Immobile, kouč Jürgen Klopp a Sokratis u "výslechu" před kotlem Borussie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"S pískáním na vlastní hráče mám problém tehdy, pokud je to nespravedlivé. Ale tentokrát nemohl nikdo čekat nic jiného. Dnes večer nás můžete vinit z čehokoliv a vše bude naprosto oprávněné. Byl to hrozný výkon," zlobil se po utkání Klopp. Jeho tým, který v letech 2011 a 2012 získal titul a v posledních dvou sezonách Bundesligy skončil druhý, zřejmě boj o záchranu psychicky nezvládá.

"Takhle se o udržení nehraje. Bojovat znamená také mít odvahu dělat správná rozhodnutí. To nám chybělo. Nikdo nechce vystřelit, každý se bojí vzít zodpovědnost na sebe," podotkl Klopp. "Nemůžeme říct, že by šlo o nešťastnou porážku nebo že by byla nezasloužená," dodal sedmačtyřicetiletý trenér.

Vrcholem trápení Borussie byla přesilovka po vyloučení hostujícího Christopha Jankera v 64. minutě. Dortmund ji odehrál ve velké křeči a 500. porážku v Bundeslize neodvrátil. "Po červené kartě se nám nedařilo vytvořit vůbec nic. Bolí to, o tom není pochyb. V tuhle chvíli děláme všechno špatně," připustil Klopp.

Účastník jarní části Ligy mistrů si stále víc komplikuje boj o udržení a na první nesestupové místo ztrácí dva body. "Je to na mně, abych tým přivedl zpátky na správnou cestu. Musíme ukázat více odvahy a zareagovat ve víkendovém utkání ve Freiburgu," dodal Klopp.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články