Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dortmund konečně zvítězil, poprvé na jaře slavil i Bayern

Berlín – Sérii pěti zápasů bez výhry přerušila trápící se Borussie Dortmund, když dokázala ve 20. kole německé ligy zvítězit ve Freiburgu jasně 3:0. Dortmund tak opustil poslední místo tabulky. Radovat se z výhry mohli poprvé v jarní části Bundesligy i fotbalisté Bayernu, kteří porazili Stuttgart 2:0. Brankář Jaroslav Drobný přispěl fotbalistům Hamburku chycenou penaltou k výhře 2:1 nad Hannoverem.

Radost fotbalistů Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Trápícímu se Dortmundu v deváté minutě pomohl k vedoucímu gólu středopolař Freiburgu Mike Frantz. Ten špatnou přihrávkou poslal do úniku Pierrea-Emericka Aubameyanga, který před prázdnou brankou ještě našel Marca Reuse. Gabonský útočník Aubameyang po změně stran přidal k asistenci ještě dva zásahy. Borussia ukončila šňůru pěti bundesligových duelů bez vítězství a poskočila na šestnácté místo, znamenající baráž. Naopak Freiburg je předposlední.

Vedoucí Bayern Mnichov zdolal Stuttgart na jeho stadionu 2:0 a ve třetím utkání jarní části se dočkal premiérového vítězství. Úřadující mistr se poprvé prosadil krátce před pauzou zásluhou Nizozemce Arjena Robbena. V 51. minutě přidal druhý gól z přímého kopu Rakušan David Alaba. Bavorský velkoklub má v čele tabulky dál osmibodový náskok před druhým Wolfsburgem. Za Stuttgart odehrál úvodních 72 minut český fotbalista Adam Hloušek. Jeho mužstvo se po desáté ligové prohře v sezoně propadlo na poslední pozici o skóre za Freiburg.

Drobný podržel Hamburk ve 23. minutě, kdy si poradil s pokutovým kopem Joselua. Hannover pak sice domácí zatlačil, ale český brankář předvedl několik skvělých zákroků, navíc při domácích stálo i štěstí. Do vedení je totiž poslal vlastní gól Marcela a stejný hráč se tečí podílel i na gólu Marcela Jansena. Za hosty snižoval střídající Artur Sobiech.

Wolfsburg doma porazil Hoffenheim jednoznačně 3:0. O první dvě branky se postarali už v úvodní půlhodině nizozemský útočník Bas Dost a Kevin De Bruyne. Belgický reprezentant si ještě v 84. minutě připsal druhou trefu. Lednová posila z Chelsea André Schürrle při debutu za "Vlky" připravil už ve třetí minutě vítězný gól. 

Slavící fotbalisté Schalke
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Schalke nastoupilo bez klíčového útočníka Klaase Jana Huntelaara, který si odpykává disciplinární trest. I bez něj si však dokázalo s Mönchengladbachem poradit. Kevin-Prince Boateng poslal z pravé strany před branku centr, brankář Yann Sommer zaváhal při vybíhání a Barnetta svého švýcarského krajana chladnokrevně překonal.

Mönchengladbach měl po většinu utkání územní převahu, ale nedokázal z ní vytěžit větší šanci a překonat kompaktní obranu domácích. Naopak ještě do poločasu mohl zvýšit Joël Matip, ale po rohu hlavičkoval nad. Hosté z územní převahy v podobě 65% držení míče nic nevytěžili ani v druhé půli. Postupně jejich tlak upadal a Schalke si bez potíží hlídalo těsný náskok.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:

Schalke - Mönchengladbach 1:0 (10. Barnetta), Freiburg - Dortmund 0:3 (56. a 72. Aubameyang, 9. Reus), Kolín nad Rýnem - Paderborn 0:0, Mohuč - Hertha Berlín 0:2 (35. Hegeler z pen., 42. Beerens), Stuttgart - Bayern Mnichov 0:2 (41. Robben, 51. Alaba), Wolfsburg - Hoffenheim 3:0 (28. a 84. De Bruyne, 3. Dost), Brémy - Leverkusen 2:1 (18. Selke, 29. Junuzovič - 43. Hakan Calhanoglu), Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:2 (7. Klavan, 37. Bobadilla - 45. Aigner, 70. Meier).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články