Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalová asociace má problém, její firma STES čelí exekuci

Praha – Společnost STES, která je marketingovou firmou Fotbalové asociace ČR, se potýká s exekucí. STES má pozastavené bankovní účty až do výše osmi milionů korun. Důvodem je šest let starý spor s Bohemians Praha o pokutu. Informoval o tom server Aktuálně.cz. "Společnost STES podala v této věci dovolání, takzvanou žádost o odklad vykonatelnosti, a činí další právní kroky v samotném exekučním řízení," uvedl předseda FAČR Miroslav Pelta, který je zároveň předsedou představenstva STES.

Předseda FAČR Miroslav Pelta
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Problém začal v roce 2010, kdy disciplinární komise FAČR udělila FK Bohemians pokutu šest milionů korun a odečetla mu 20 bodů v prvoligové tabulce za to, že nenastoupil do utkání proti Bohemians Praha 1905 a zároveň ani na třetí pokus nedodal komisi důkazy v údajné korupční aféře.

Pokutu si FAČR vymohla odečtením z podílu na zobchodování marketingových a televizních práv, které klubům vyplácí společnost STES. Vrchní soud však v květnu potvrdil rozsudek nižších instancí, že takto pokutu vymáhat nelze.

Vzhledem k tomu soud přiznal FK Bohemians, nyní hrajícímu pražský přebor na Střížkově, peněžitou pohledávku ve výši 6 144 000 korun, kterou má zaplatit STES. Částku navyšují další náklady včetně exekučních.

Nárok nyní uplatňuje firma MK Holding z Prahy 9, která pohledávku získala od Karla Kapra, šéfa FK Bohemians.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články