Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalistky Slovácka do Ligy mistryň nepostoupí

Snaha o postup do Ligy mistryň nedopadla pro fotbalistky Slovácka dobře. Prohrály s francouzským Girondins Bordeaux 1:2 a do hlavní fáze prestižní soutěže se neprobojují.

Po brance Ines Jaurenaové ze 37. minuty se sice Moravanky dočkaly ve třetí minutě nastaveného času vyrovnání díky vlastnímu gólu brankářky Anny Moorhouseové, favorit ale hned o minutu později strhl vítězství na svou stranu zásluhou Malie Berkelyové.

Svěřenkyně trenéra Petra Bláhy se tak na turnaji ve Švédsku utkají ještě 21. srpna o třetí místo s Bröndby Kodaň. Bordeaux ve finále narazí na domácí celek Kristianstads a vítěz postoupí do druhého kola kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky Slovácka prohrály s Bordeaux

Hráčky Slovácka se do Ligy mistrů dostaly poprvé v historii díky třetímu místu v české nejvyšší soutěži. Dalšími účastnicemi v Lize mistrů budou fotbalistky Sparty a Slavie, které se dozví soupeře pro druhé kolo 22. srpna.

Zatímco tým z Letné bude figurovat v mistrovské části, jeho pražské rivalky, které skončily v minulé sezoně druhé, budou v ligové části. Hrát se bude systémem doma/venku a vítězky postoupí do základních skupin, které jsou v soutěži žen novinkou.

Skupina 2 v Kristianstadu (Švédsko) - semifinále:

Girondins Bordeaux - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0) 
Branky: 37. Jaurenaová, 90.+4 Berkelyová - 90.+3 vlastní Moorhouseová.
Sestava Slovácka: Růžičková - Valášková (43. Sedláčková), Klímová, Jelínková, Janků - Dubcová, Janíková (58. Jonášová), Holá (77. Příkaská) - Morávková (77. Pěčková), Žufánková, Polášková (78. Waltrová). Trenér: Bláha.

Kristianstad - Brönby IF 1:0 (1:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články