Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávistky ve Florencii vedly, ale nakonec pro odvetu vezou remízu

Šanci na postup do 1. kola Ligy mistryň udržely fotbalistky Slavie. Ty začaly duel s Fiorentinou  nadějnou remízou 2:2 ve Florencii, když ještě jedenáct minut před koncem zápasu sahaly po výhře, ale pak soupeřky vyrovnaly. Odveta se hraje za týden v Praze.

Fiorentina - Slavia
zdroj: ČTK/PA autor: LM/Lisa Guglielmi / IPA

Slávistky kvůli přerušení české ligy nastoupily k utkání po dvou měsících a v úvodu na menší rozehranost doplatily už ve čtvrté minutě, kdy poprvé inkasovaly.

Svěřenkyně trenéra Michala Kolomazníka ale postupně získávaly na jistotě a skóre otočily. Ve 40. minutě zblízka vyrovnala švédská záložnice Perssonová a v 59. minutě se trefila hlavičkou Divišová. Konečnou remízu šestému celku italské ligy zařídila Sabatinová.

Slávistky hrají Ligu mistryň posedmé za sebou, jejich maximem je účast ve čtvrtfinále. V 1. kole vypadly pouze v ročníku 2014/15 s Barcelonou. V minulé sezoně nestačily v osmifinále na Arsenal. Druhý český zástupce Sparta ve středu doma v úvodním duelu porazila Glasgow City 2:1.

Fiorentina - Slavia Praha 2:2 (1:1)

Branky: 4. Quinnová, 79. Sabatinová - 40. Perssonová, 59. Divišová.

Sestava Slavie: Votíková - Jarchovská, Necidová, Pincová (82. Khýrová), Bartovičová - Perssonová (77. Šurnovská), Cahynová - Divišová (86. Černá), Krejčiříková, Szewieczková (46. Šlajsová) - Kožárová. Trenér: Kolomazník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články