Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Fotbalistky v boji o ME čekají Belgičanky. Musíme udělat maximum, říká Rada

O první body do kvalifikační skupiny pro mistrovství Evropy se utkají české fotbalistky v pražském Edenu s Belgií. Oba týmy, které se střetnou i čtyři dny poté v belgickém Sint-Truidenu, jsou po dvou kolech ve skupině bez bodu za favorizovanými Dánkami a mistryněmi světa ze Španělska. Zápas Česko – Belgie můžete sledovat od 18:15 v přímém přenosu na ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky se v kvalifikačních zápasech s Belgií pokusí získat první body

Svěřenkyně trenéra Karla Rady v dubnu prohrály doma s Dánskem 1:3 a poté přivezly stejný výsledek i ze Španělska. "Konečně jsme dokázali Španělsko potrápit v určitých fázích zápasu. Byli jsme aktivní, holky hrály odvážně. V dvojzápase s Belgií musíme udělat maximum pro to, abychom získali i body," řekl po posledním utkání s nejlepším ženským týmem současnosti Rada.

Češky jsou na 30. místě žebříčku FIFA nejníž postaveným týmem skupiny a v součtu s přípravnými zápasy prohrály čtyřikrát za sebou. Nyní je čeká dvojzápas s 18. družstvem žebříčku, jemuž v posledních třech vzájemných duelech povolily jedinou remízu. Belgie je ve skupině o skóre poslední, jelikož Dánsku podlehla 2:4 a se Španělskem utrpěla debakl 0:7.

"Ani v jednom zápase proti Belgii nás nečeká nic lehkého. Také soupeřky budou chtít sbírat body a budou se chtít proti nám ukázat. My jsme v předešlých zápasech podaly dobrý výkon a věřím tomu, že si z těchto soubojů vezmeme jenom to dobré," řekla pro web FAČR útočnice Tereza Szewieczková.

Kvalifikace o Euro se hraje ve třech termínových oknech, závěrečné bude v červenci. Na turnaj, který uspořádá příští rok Švýcarsko, projdou přímo první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Mužstva na třetích a čtvrtých místech mají jistotu podzimní baráže. Ženská reprezentace dosud na žádném vrcholném turnaji nestartovala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články