Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalistky chtějí opět potrápit mistryně světa, hrají o třetí místo v kvalifikační skupině

České fotbalistky v Chomutově nastoupí proti úřadujícím mistryním světa Španělkám. V předposledním utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy se výběr trenéra Karla Rady pokusí favorita zaskočit a oživit naděje na alespoň třetí místo ve čtyřčlenné tabulce. Z ní postoupí na Euro přímo první dva týmy. Španělky už mají po čtyřech vítězstvích jistotu. Třetí a čtvrtá příčka zaručují alespoň účast v baráži o šampionát, který bude v příštím roce hostit Švýcarsko. Přímý přenos nabízí od 17:50 ČT sport a ČT sport Plus.

České fotbalistky
zdroj: fotbal.cz

Na druhé Dánsko, s kterým se utkají v úterý ve Vejle, mají Češky pětibodovou ztrátu. Třetí Belgie má o tři body víc, na hřišti tohoto soupeře český tým vybojoval v zatím posledním utkání první bod za remízu 1:1 po třech předchozích porážkách.

Ve Španělsku české fotbalistky v dubnu prohrály 1:3. V Burgosu přitom nad světovými šampionkami po bezbrankovém poločase senzačně vedly gólem Elišky Sonntagové, ale favorit pak třemi brankami během dvanácti minut skóre otočil.

"Myslím, že se (na nás) lépe připraví. Asi jsme je trochu zaskočily tím, jak jsme hrály. Nečekaly, že budeme tak aktivní a budeme tak vysoko presovat. Myslím, že to budeme dělat stejně, protože jenom tak můžeme být úspěšné," řekla České televizi obránkyně Michaela Khýrová. "Ve Španělsku jsme ukázali, že i takto silné celky dokážeme potrápit, a uděláme vše pro to, aby se nám to povedlo i nyní," uvedl trenér Rada.

V zápase se bude muset obejít bez útočnice Terezy Szewieczkové, jež nemůže hrát kvůli dvěma napomenutím, a záložnice Aleny Pěčkové, která v posledním utkání v Belgii dostala červenou kartu. Kvalifikace má formát Ligy národů, v níž poslední místo v tabulce bude znamenat sestup do Ligy B.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články