Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fiorentina byla fotbalovější, ale na to se nehraje. Legendy jsme my, říká Coufal

West Ham získal první evropskou trofej po 58 letech a Vladimír Coufal byl jedním z těch, kteří se o ni zasloužili vůbec nejvíc. Český reprezentant po úspěšném finále připustil, že Fiorentina v utkání zřejmě nebyla horším týmem. Na to se ale nehraje a český reprezentant se již těšil na návrat do Londýna, kde ho s týmem čeká jízda otevřeným autobusem.

"Jak říkali po zápase všichni fanoušci, stali jsme se legendami. West Ham vyhrál po dlouhé době, za což jsme hrozně rádi. Budeme si to dlouho užívat," řekl Coufal, který označil zisk trofeje za největší okamžik kariéry.

Londýňané si díky triumfu zajistili pro příští sezonu účast v Evropské lize, kde vloni došli do semifinále. "Jsme potřetí za sebou v Evropě, což je historický rekord pro West Ham. Nepovedenou sezonou bych to nenazýval. Skončili jsme čtrnáctí v Premier League, zachránili jsme se, což byl potom cíl, vyhráli jsme Evropu. Nic jiného nás nezajímá," uvedl Coufal.

"Užívám si to a užívat si to ještě budu. Moc se těším na to, až trofej přivezeme do Londýna a ukážeme ji při jízdě otevřeným autobusem. Bude to úžasné a rád bych pozval každého fanouška West Hamu, aby nás podpořil a přišel se na tu krásnou trofej podívat," prohlásil.

Dějiště finále bylo pro něj i Tomáše Součka o to speciálnější, že právě ze Slavie, která v Edenu sídlí, zamířil před necelými třemi lety do West Hamu. "V Edenu se vždy cítím jako doma. Měli jsme domácí kabinu, hřiště znám, cítil jsem se tady skvěle. Důležité je, že jsme to zvládli. Chtěli jsme dojít v poháru co nejdál," řekl někdejší hráč Opavy či Liberce.

Vítěznou branku "Kladivářů" zaznamenal v 90. minutě Jarrod Bowen. "Věřil jsem, že dáme gól v posledních minutách. Jsme zvyklí z Premier League, že hrajeme, dokud rozhodčí nepískne konec. Tohle máme dobré. Nejlepší je dát takový gól na konci hrací doby, kdy už nemají moc času na odpověď. Fiorentina byla fotbalovější, ale my jsme vyhráli, a na to se finále hraje. Kdo vyhraje, zapíše se do historie," uvedl Coufal.

Cíle v kariéře si vždy kladl postupně. "Nejdřív to bylo hrát ligu, pak ji vyhrát, přestoupit do zahraničí a vyhrát něco tam. To se podařilo," podotkl Coufal. O další metě má jasno. "Postoupit s nároďákem na Euro a vyhrát ho," dodal s úsměvem trojnásobný ligový mistr se Slavií.

Spory s Barákem? Nikdy

Coufal také rázně popřel, že by měl v reprezentaci spory se záložníkem poražené Fiorentiny Antonínem Barákem. Ten schází v nominaci národního celku na červnové zápasy, podle trenéra národního mužstva Jaroslava Šilhavého kvůli nevhodnému chování v týmu. Coufal označil za nesmysl informace některých médií, že ho Barák stejně jako reprezentačního kapitána Tomáše Součka kritizoval.

S Barákem se po závěrečném hvizdu na trávníku stadionu v Edenu dlouze bavili. Coufal záložníka Fiorentiny, který se po porážce neubránil slzám, stejně jako Souček utěšoval. Na rozdíl od dvojice z West Hamu Barák naskočil na trávník až jako střídající hráč v nastavení.

"Co jsme si říkali, to zůstane mezi námi. Ale že si nějaký pán v nějakém médiu vycucá z prstu, že Tonda nás kritizoval. Já se ho na to ptal a samozřejmě to není pravda. Nevím, kde se to vzalo, jestli nás chtěl někdo rozhodit před finále... Tenhle pán u mě ztratil veškerý respekt, i ten zbytek, co měl. Je to prostě nechutné," dodal Coufal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články