Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Největší zápas kariéry. Vítězství jsem obrečel, přiznal Souček

Tomáš Souček, vítěz Evropské konferenční ligy 2023. O tom, jak složité finále bylo a o jak velký úspěch se vůbec jedná, mluvil záložník West Hamu po vítězném finále. To navíc proběhlo ve slávistickém Edenu, kde Souček slavil mnohokrát v minulosti vítězství.

"Určitě zatím životní úspěch. Vyhrál jsem titul se Slavií, hráli jsme poháry, Ligu mistrů, nějaké úspěchy v Premier League, ale tohle je nejlepší úspěch v mé kariéře. Byl to určitě nejtěžší zápas kariéry a zároveň i největší úspěch. Takže zatím je tahle medaile nejvýš," řekl Souček.

Zisk evropské trofeje na stadionu Slavie, jejímž je odchovancem, označil za splnění snu. "Užívám si to. Je to tady v Edenu, je to vše skvělé. Říkám si, že je to jako pohádka. Byl jsem ve Slavii 15 let, teď jsem ve West Hamu skoro čtyři roky a všechno se spojilo. Udělali jsme titul tady, zvedli jsme pohár. Asi tomu pořád nebudu věřit, jak se to sešlo. Je to další sen, co se splnil, a pohádka, kterou budu žít celý život," prohlásil Souček.

Při zápase se cítil jako doma. "Bylo to úžasné, protože jsme měli tribunu sever (kde sídlí kotel Slavie), naši slávistickou šatnu. Zároveň jsme místo červenobílých dresů měli oranžovobílé. Hodně se to spojilo. Cítil jsem se hodně komfortně, jako doma, a věřím, že jsem to ukázal i na hřišti," řekl Souček, který se v závěru ještě za stavu 1:1 dostal do dvou zakončení a zároveň naběhal nejvíce kilometrů ze všech finalistů.

"Důležité je, že jsme dokázali vyhrát. O tom to je. Vyhráli jsme každý zápas kromě jedné remízy v celé soutěži, takže myslím, že jsme zaslouženě tu trofej zvedli nad hlavu," doplnil. Vítězství v soutěži si mohl vychutnat o to víc, že s ním ve finále v základní sestavě West Hamu nastoupil rovněž bývalý slávista obránce Vladimír Coufal. 

"S Cufem jsme si už na začátku sezony říkali, že to sem musíme dotáhnout. Jak jsme se sem dostali, tak jsme tomu sami nevěřili. Je to úžasné, že jsme se sem spolu vrátili, zase to spolu tady zvládli, vyhráli a mohli tady zvednout trofej. Máme spolu mnoho fotek a zase nezapomenutelných zážitků," prohlásil Souček.

Přímo na trávníku si užil i emotivní oslavu s rodinou. "Měl jsem tady ty nejbližší lidi, rodinu, kamarády. Snažil jsem se shánět lístky, i když to bylo náročné. Jsem rád, že jsem je pak mohl pozvat na hřiště, protože oni mě pořád podporují. Oni brečeli, já jsem brečel. Bylo to hodně emoční, budu na to vzpomínat strašně dlouho," řekl Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články