Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ferdinand se do anglické reprezentace nevrátí

Londýn - Obránce Rio Ferdinand se do anglické fotbalové reprezentace nevrátí. Trenér Roy Hodgson místo Johna Terryho z Chelsea, který kvůli sporu se svazem v národním týmu skončil, nominoval pro kvalifikační zápasy mistrovství světa se San Marinem a Polskem Ryana Shawcrosse ze Stoke.

Rio Ferdinand
zdroj: gettyimages autor: Michael Regan

Hodgson tak potvrdil to, co už ve středu večer řekl fanouškům v londýnském metru cestou na zápas Ligy mistrů mezi Arsenalem a Olympiakosem. "Je to pro něj (Ferdinanda) konec cesty. Táhne mu na čtyřiatřicet a dlouho, velmi dlouho za Anglii nehrál," uvedl pětašedesátiletý kouč.

Jednatřicetiletý Terry ukončil reprezentační kariéru před dvěma týdny kvůli tomu, že ho Fotbalová asociace (FA) vyšetřovala kvůli podezření z rasismu. Kapitána Chelsea z nevhodných urážek obvinil obránce Queens Parku a Ferdinandův mladší bratr Anton po vzájemném ligovém utkání loni v říjnu.

Terry kvůli aféře přišel v reprezentaci o kapitánskou pásku, což donutilo k rezignaci trenéra Fabia Capella. Civilní soud poté sice spoluhráče brankáře Petra Čecha zprostil obvinění, FA mu však udělila čtyřzápasový trest a pokutu 220 000 liber (zhruba sedm milionů korun).

Rio Ferdinand za reprezentaci nastoupil naposledy loni v červnu, před letošním mistrovstvím Evropy se však spekulovalo o jeho návratu. Z něj ale nakonec sešlo a jedním z důvodů, proč Hodgson stopera Manchesteru United na šampionát nevzal, prý byla právě roztržka mezi jeho bratrem a Terrym.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články