Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Svědík před velkým zápasem proti Fenerbahce: Chceme si ho nejen užít, ale hlavně v něm odevzdat maximum

Výkon na hranici možností hráčů? "Jsme si vědomi, že ani to nemusí stačit," potvrzuje trenér Slovácka Martin Svědík, jak složitá je cesta k úspěchu přes tureckého vicemistra Fenerbahce Istanbul ve čtvrtečním třetím předkole Evropské ligy. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 18:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Kadlec se vrací na místo činu

Na celé Slovácko dýchla velikost klubu, který je devatenáctinásobným mistrem Turecka. "Chováme k soupeři respekt a jsme rádi, že můžeme už v předkole měřit síly s takovým gigantem. Chceme si zápas nejen užít, ale hlavně v něm odevzdat maximum, abychom i v domácí odvetě měli o co hrát," dodal.

Před půl rokem hrála Slavia s Fenerbahce v play-off Evropské konferenční ligy a turecký klub vyřadila po dvou výhrách 3:2.

"Tehdy vedl Fenerbahce jiný trenér. My jsme se v rozboru jeho hry nyní soustředili na dvojzápas s Dynamem Kyjev ve druhém předkole Ligy mistrů," řekl Svědík.

Postup Kyjeva jej překvapil. "Fotbalově bych přivítal Dynamo jako našeho soupeře. V těch dvou zápasech bylo Fenerbahce lepší, ale v odvetě doplatilo na vyloučení a vypadlo," dodal.

Zatímco turecká liga ještě nezačala, Slovácko má za sebou remízu z úvodního kola v Brně. S nováčkem praktikovala různá rozestavení, což neušlo pozornosti tureckých médií. "Formaci určujeme s ohledem na soupeře, abychom ho co nejlíp eliminovali a dostávali se do jejich obrany. Mužstvo umí hrát vzadu na tři i čtyři obránce, chceme být vždy variabilní. V obou rozestaveních to ale bude chtít velmi precizní práci, neboť Fenerbahce má obrovskou kvalitu ve všech řadách," uvedl Svědík.

Atmosféra pro mnohé zcela nová

Trenér i celý tým se na zápas těší. "Čeká nás pořádná fotbalová atmosféra, jakou řada hráčů dosud nikdy nezažila, důležité bude, co předvedeme na hřišti, a na to je třeba se koncentrovat," upozornil.

Pokud Slovácko přejde přes Fenerbahce, čeká jej ve 4. předkole EL Austria Vídeň, s níž by začalo 18. srpna v Rakousku. V případě vyřazení by Slovácko spadlo do play-off Evropské konferenční ligy a o skupinu by si zahrálo s lepším z dvojice AIK Stockholm - Škendija Tetovo. V tom případě by 18. srpna začalo doma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články