Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zápas s Fenerbahce? Pro Slovácko svátek, zasloužíme si to, tvrdí Kadlec

Michal Kadlec povede s kapitánskou páskou Slovácko do čtvrtečního prvního zápasu třetího předkola Evropské ligy na půdě Fenerbahce Istanbul, kde tři roky působil a podílel se na zisku zatím posledního mistrovského titulu. Bývalý reprezentant prohlásil, že duel s takovým velkoklubem si celek z Uherského Hradiště za svoje účinkování na tuzemské scéně zaslouží.

Michal Kadlec
zdroj: ČTK

Slovácko si účast v Evropské lize vybojovalo vítězstvím v MOL Cupu. Los třetího předkola mu určil vyřazený tým z kvalifikace Ligy mistrů, jímž se stalo Fenerbahce, které vypadlo s Dynamem Kyjev. "Pro nás a celý rodinný klub ze Slovácka to bude svátek, který si zasloužíme," řekl sedmatřicetiletý odchovanec klubu.

Právě ve Fenerbahce Kadlec prožil tři roky své pestré kariéry mezi lety 2013 až 2016. V roce 2014 byl u toho, když tento klub z asijské části Istanbulu získal dosud poslední titul. "Teď už je tým kompletně jiný. Se mnou tam hrávaly takové hvězdy jako Van Persie či Nani, současnou soupisku jsem zatím ani podrobně nestudoval, ale ani podle jmen hráče neznám," uvedl Kadlec.

Z Istanbulu mu zatím nikdo nevolal. "Asi bych ani nezvedl telefon, psali mi jen dva lidé z klubu, kteří tam dělali překladatele, že by mě rádi viděli," řekl stoper, který za tři roky odehrál ve Fenerbahce 50 utkání a vstřelil čtyři branky.

Tu nejdůležitější dal ve finále Superpoháru a rozhodl tak o zisku trofeje. "Za tři roky jsem toho zase tak moc neodehrál, ale byl jsem nekonfliktní, čekal jsem na svoji šanci a dostal jsem i nabídku na prodloužení smlouvy. Rozhodli jsme se ale s rodinou vrátit domů," popsal.

Zatímco hráčský kádr tureckého klubu se obměnil, mentalita a nadšení fanoušků zůstaly stejné. Podle Kadlece jsou mnohdy až fanatičtí. "Drtivá většina našich kluků v takové atmosféře ještě nikdy nehrála, teď si ji užijí naplno. Ale jsme už dost zkušení, abychom to ustáli. Ve finále je pak jedno, zda je v hledišti deset, dvacet, či třicet tisíc diváků. Dění vás pohltí a soustředíš se na svůj výkon," podotkl bývalý reprezentant, který hrával i za Leverkusen či Spartu.

Hlavně pohlídat začátek, nabádá Kadlec

Kadlec si netroufá předvídat, kolik diváků na čtvrteční zápas přijde. "Musíme pohlídat začátek, pokud se Turci chytnou, bude peklo i v hledišti. Ale když se nedaří, dají to fanoušci znát. Jedna tribuna bude fandit tak, druhá jinak a nesladí se. To se často stává," řekl.

Vicemistr Turecka je podle Kadlece stále velmi silným protivníkem. "Mají výborně věci dopředu, dobré individuality, jsou silní na míči, ale zase se nám mohou otevřít okénka vzadu. Vyzkoušeli jsme si to v přípravě, kdy jsme uhráli remízu s mistrovským Trabzonsporem. To může být vodítko i pro nás, ale stejně tak pro ně. Jsem přesvědčen, že dovezeme z Istanbulu dobrý výsledek a pak se rozhodne v odvetě," dodal Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články