Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta se poprvé od roku 2016 představí v pohárech. Účast potvrdila UEFA

Po Slavii má druhý český tým jistotu účasti v základní skupině pohárů. Evropskou ligu si zahrají fotbalisté Sparty. Pražský klub uvedl, že mu hlavní fázi soutěže potvrdila Evropská fotbalová unie UEFA.

Vítěze domácího poháru MOL Cupu do skupiny posunul triumf Sevilly v Evropské lize. Andaluský celek si účast v Lize mistrů zajistil současně ve španělské lize, takže jedno volné místo v "milionářské" soutěži připadlo Rennes. Kdyby francouzský klub nepostoupil přímo, hrál by čtvrté předkolo Ligy mistrů a současně měl jistotu skupiny Evropské ligy. Právě tuto pozici Rennes přepustilo letenskému týmu.

Sparťané budou ve skupinové fázi Evropské ligy poprvé od roku 2016. V posledních třech letech pokaždé vypadli v kvalifikaci. Losování skupin EL se uskuteční 2. října v Aténách a svěřenci trenéra Václava Kotala budou nasazení ve druhém výkonnostním koši. Úvodní kolo skupin začne 22. října, poslední šesté je na programu 10. prosince.

Nejlepšího výsledku v novém formátu Evropské ligy dosáhla Sparta v ročníku 2015/16, kdy ve čtvrtfinále nestačila na Villarreal. V následující sezoně Pražané také postoupili ze skupiny, ale vypadli v úvodním jarním vyřazovacím kole s Rostovem.

UEFA ještě nezveřejnila finanční prémie pro nový ročník evropských pohárů, jehož začátek posunula koronavirová pandemie. V minulé sezoně EL ale kluby za postup do skupiny dostaly bonus v hodnotě zhruba 77 milionů korun.

Z českých zástupců má podzimní skupinu EL jistou také pražská Slavia. Úřadující ligoví šampioni si ale mohou podruhé za sebou vybojovat účast v prestižní Champions League, pokud uspějí v závěrečném čtvrtém předkole.

Kvalifikační zápasy Evropské ligy ještě čekají Jablonec, Liberec a Plzeň, která se do soutěže přesunula po středeční prohře v Alkmaaru (1:3 po prodloužení) ve druhém předkole Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih finále poháru Liberec - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články