Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

SOUHRN 1. KOLA: Rozjetí Pražané, vítězná Plzeň, nováčci bez bodů

Sparta i Slavia předvedly hned na úvod velká střelecká představení. Sešívaní deklasovali České Budějovice 6:0, Sparta vstoupila do nové ligové sezony výhrou 4:1 na půdě nováčka nejvyšší soutěže Brna. Pardubice podlehly Jablonci 0:1. Na úvod nebyla nouze ani o pokutové kopy. V Plzni se kopaly dva a jeden domácí proměnili. I ten jim pomohl k výhře 3:1 nad Opavou. V duelu Zlína se Slováckem byly vidět dvě penalty, šťastnější byli po vítězství 2:1 hosté. Liberec ji neproměnil a Olomouci podlehl 1:0. Teplice zvítězily v Příbrami 3:1, slezské derby Karviné s Opavou se obešlo bez branek. Ve velkém stylu naopak zahájili ligu hráči Bohemians, Mladou Boleslav zdolali 4:0.

Plzeňská radost
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

České Budějovice - Slavia 0:6

Obhájci titulu začali drtivě. Pražané vedli už v páté minutě 2:0 a v obou poločasech si připsali shodně tři góly. Hattrick dal Stanislav Tecl, další branky vstřelili Jan Bořil, Lukáš Masopust a střídající Tomáš Holeš. Červenobílí zaznamenali nejvyšší ligovou výhru od února 2017, kdy zvítězili v Příbrami 8:1.

Brno - Sparta 1:4

Sparta rozhodla zápas úvodního kola už v prvním poločase, kdy se trefili Andreas Vindheim, Lukáš Juliš a poté dvakrát Bořek Dočkal. Za Zbrojovku snížil po pauze Peter Štepanovský. Brnu nevyšel návrat do nejvyšší soutěže po dvouleté odmlce a jejímu kouči Miloslavu Michálkovi premiéra na prvoligové lavičce.

Bohemians - Mladá Boleslav 4:0

Pražským celkům se v prvním kole prostě dařilo. Za "Klokany" se postupně trefili David Puškáč, Josef Jindřišek z penalty a po změně stran David Bartek s Martinem Dostálem. Třemi asistencemi se na vítězství podílel Antonín Vaníček.

Plzeň - Opava 3:1

Úvod to nebyl z nejsnadnějších, ale Viktoria povinnost zvládla. Na vedoucí gól hostujícího Matěje Helešice z 44. minuty odpověděl v nastavení první půle Pavel Bucha z penalty, před níž byl vyloučen opavský Matěj Hrabina. První pokutový kop neproměnil domácí Aleš Čermák. Po změně stran dokonal obrat Jean-David Beauguel a pojistku při soutěžní premiéře za Viktorii přidal další náhradník Adriel Ba Loua.

Olomouc - Liberec 1:0

Hanáci bez hlavního trenéra Radoslava Látala rozhodli utkání úvodního kola v 16. minutě, kdy zaznamenal svou druhou branku v české nejvyšší soutěži Španěl Pablo González. Hosté mohli v 65. minutě srovnat, ale Kamso Mara neproměnil penaltu. Olomouc v lize vyhrála nad Libercem počtvrté za sebou.

Zlín - Slovácko 1:2

Domácí na začátku druhé půle poslal do vedení proměněnou penaltou Tomáš Poznar, ale Jan Navrátil srovnal a kapitán Vlastimil Daníček z pokutového kopu výsledek otočil. Slovácko vyhrálo třetí z posledních čtyř vzájemných ligových zápasů.

Příbram - Teplice 1:3

Severočeši od Litavky vezou tři body po dlouhých sedmi letech a v nejvyšší soutěži ukončili desetiměsíční čekání na venkovní vítězství. Při svém debutu za Teplice skórovala letní posila z Bergama David Heidenreich, další branky hostů vstřelili Jevgenij Nazarov a Jakub Řezníček, příbramskou porážku už pouze zmírnil Jan Rezek.

Jablonec - Pardubice 1:0

Nováček první ligy Pardubice vstoupily do sezony těsnou porážkou 0:1 v Jablonci. Zápas rozhodl v 61. minutě střídající Robert Hrubý, který se trefil hned v prvním soutěžním utkání za Severočechy po letním příchodu z Ostravy.

Karviná - Baník 0:0

První poločas přinesl jedinou vážnou akci. Ostravský bek Pokorný si naskočil ve vápně na Holzerův centr, ale brankář Bolek jeho hlavičku vyrazil na rohový kop. Domácí o sobě poprvé dali vědět až téměř po hodině hry. Karviná doma v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou remizovala, Baník nevyhrál venku v lize pátý zápas po sobě, v součtu s minulým ročníkem nezvítězil už osm kol. Karviná nevyhrála dokonce 10 ligových utkání po sobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články