Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Slavia? Nic, na co bychom nebyli zvyklí, řekl Rodgers. Očekává ale těžké duely

Pro Slavii našel slova uznání. Varoval před vysokým tempem sešívaných, křídly i protiútoky. Kouč Leicesteru Brendan Rodgers před úvodním zápasem Evropské ligy ale dodal, že pro jeho svěřence není podobný soupeř ničím neobvyklým. Na podobný styl je zvyklý z Premier League. "Bude to ale velmi náročný dvojzápas," dodal.

Kouč Leicesteru Brendan Rodgers a Jamie Vardy
zdroj: ČTK/PA/ autor: Michael Regan

"Čeká nás tým, který je dobře nastaven. Pochopitelně mají sebevědomí, protože jsou nejlepším týmem v zemi, jsou mistry a vedou tabulku své soutěže. Když se podíváme na výsledky, jsou prostě zvyklí vyhrávat. To vždy přináší sebevědomí," řekl Rodgers.

"Mají dobře poskládaný tým, hrají ve vysokém tempu. Mají nebezpečné protiútoky a jejich křídla jsou velmi rychlá a dynamická. Ale není to nic, čím bychom si už neprošli, na co bychom nebyli zvyklí ze zápasů v Premier League. Víme, že soupeř je velmi ambiciózní, chce postoupit dál, takže to bude velmi náročný dvojzápas. Těšíme se na tuhle výzvu," dodal osmačtyřicetiletý kouč.

Duel Slavia - Leicester rozebíral Fotbal fokus podcast:

Do Edenu se vrátí po třech a půl letech, v létě 2017 tam ještě coby trenér Celticu Glasgow uhrál se Slavií bezbrankovou remízu v přípravném utkání. Kvůli koronaviru smí Leicester zůstat v Praze jen 24 hodin, proto absolvoval předzápasový trénink nezvykle ještě v Anglii a do Čech přiletí až k večeru.

"Je to v pohodě, není to žádný velký zásah do našich plánů. Kvůli koronaviru, který trápí celý svět, jsme se rozhodli, že budeme trénovat u nás. Odcestujeme později, nevidím v tom žádný problém. Těšíme se do Prahy," uvedl Rodgers.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia se chystá na Leicester. Kuchta cítí lehký respekt

"Asi nebudeme moci odejít z hotelu. Bylo by moc hezké jít se trochu projít a podívat se po Praze. Ale budeme muset zůstat na hotelu a připravovat se na zápas," doplnil záložník Leicesteru Harvey Barnes.

Třetí tým anglické ligy zatím v evropských pohárech odehrál jen 24 zápasů a do jarní fáze postoupil teprve podruhé. I proto přikládá Evropské lize velkou důležitost.

"Samozřejmě Liga mistrů je pro každého více vysněnou soutěží, ale i Evropská liga je hrozně zajímavá. Je to velká soutěž a je lákavé ji zkusit vyhrát. Ale soustředíme se na nejbližší kolo. Je pravda, že na vyřazovací fázi řada z nás není zvyklá, já jsem ještě nikdy na dva zápasy nehrál. Musíme se naučit, jak se s tím vypořádat. Bude to hodně zajímavé," dodal Barnes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články