Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia bude i v Petrohradu bez útočníků, nenastoupí ani Mešanovič

Netradičně už dva dny před zápasem se fotbalisté pražské Slavie přesunuli do Petrohradu, kde je ve 2. kole základní skupiny Evropské ligy čeká domácí Zenit. "Červenobílí" mají i nadále problémy s početnou marodkou a do Ruska navíc odletěli bez klasického hrotového útočníka. Už nějakou dobu jsou mimo hru Milan Škoda se Stanislavem Teclem, uzdravený Muris Mešanovič není na soupisce pro pohárovou soutěž a Peter Olayinka nedostal vízum. Textovou on-line reportáž z utkání Zenit Petrohrad - Slavia Praha sledujte ve čtvrtek od 18:45 na webu ctsport.cz.

Tomáš Souček ze Slavie v utkání proti Bordeaux
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: MICHAL CHWIEDUK

"Složit útok bude ve čtvrtek večer ještě těžší než v neděli v Ostravě. Bohužel se nikdo do střetnutí s Petrohradem nedal dohromady, ale to jsme věděli. Těch variant opravdu moc není," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Zranění zůstávají i záložníci Jan Sýkora s Jakubem Hromadou, další marodi Mick van Buren a Marko Alvir nejsou na soupisce. Někteří hráči navíc mají šrámy z ligového souboje v Ostravě, který Slavia navzdory dlouhé přesilovce prohrála 1:2.

"Budeme čekat ještě na zítra, protože ne všichni jsou fit. Divím se, že Tomáš Souček vůbec zápas přežil, protože na něj byly dva likvidační zákroky, plus Pepa Hušbauer. Spousta hráčů má nějaké šrámy. Máme nicméně dva dny, takže věřím, že všichni, co s námi cestují, budou k dispozici," doplnil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávističtí fotbalisté odletěli do Ruska

Cestovat k venkovním duelům v evropských pohárech o dva dny dříve byl zvyklý z předchozího působiště v Liberci. "V minulosti se tahle praxe osvědčila. Chceme mít víc času na přípravu, sled utkání jde hodně rychle za sebou. Aby to nebylo jako v Kyjevě, kde to bylo vše uspěchané," připomněl Trpišovský prohranou odvetu 3. předkola Ligy mistrů na Ukrajině.

"Přesun je dlouhý. Cestujeme tak, abychom přiletěli dnes večer, dali si večeři, v klidu se ubytovali a od rána mohli jet program na soupeře," dodal před odletem Trpišovský.

Do Petrohradu slávisté dorazili v půl osmé večer tamního času a přivítala je teplota devět stupňů Celsia. "Ráno chceme mít nějaké představení soupeře, odpoledne pak ještě jednou a předzápasový trénink. V den utkání budeme mít víc času se ještě připravit, protože se Zenitem hrajeme poprvé a hrají trošku jiným stylem," vysvětlil trenér Slavie.

"Pro mě je to něco nového, z minulých angažmá jsem byl zvyklý, že jsme většinou cestovali den před soutěžním duelem. Ráno byl odlet, ubytovali jsme se, pak odpočinek a předzápasový trénink. Doufám, že nám tohle pomůže," uvedl záložník Miroslav Stoch.

Slávisté na úvod skupiny porazili Bordeaux 1:0, Petrohrad remizoval 1:1 na půdě FC Kodaň.

Sestřihy utkání Slavie Praha a Zenitu Petrohrad z 1. kola skupinové fáze EL:

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Bordeaux
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články