Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Priske po dalším výprasku děkoval fanouškům, nic podobného dříve nezažil

Přestože fotbalisté Sparty v osmifinálové odvetě Evropské ligy prohrávali v Liverpoolu už ve 14. minutě 0:4, fandili jejich příznivci nepřetržitě celý zápas. Trenér Brian Priske podporu fanoušků po debaklu 1:6 ocenil a prohlásil, že nic takového předtím v kariéře nezažil – ať už jako hráč, nebo jako trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liverpool – Sparta Praha

Obhájci českého titulu, kteří před týdnem prohráli s Liverpoolem 1:5, prožili extrémně špatný úvod. Téměř 2500 fanoušků v sektoru hostů ale svůj tým nadále podporovalo a na jinak ztichlém Anfieldu se staralo o kulisu. Po utkání proběhla i tradiční děkovačka příznivců s hráči.

"Neznám ta správná slova, jimiž bych jim vyjádřil uznání, které od fanoušků cítíme. Je to neuvěřitelné. Nikdy jsem nic takového předtím v kariéře nezažil – ať už jako hráč, nebo trenér. V Praze jsme prohráli 1:5, v Liverpoolu 1:6, a stejně celou dobu zpívali a fandili," uvedl Priske.

"Je to naprosto obdivuhodné. Řekl jsem klukům, že to je důkaz toho, co dokázali v pohárové sezoně. Je úžasné, co fanoušci předvedli. Já i ostatní lidi v klubu jsme na to opravdu hrdí. Ukazuje to, kam jsme se jako klub posunuli," prohlásil šestačtyřicetiletý Dán.

Fotbalisté Liverpoolu se radují z gólu ve sparťanské síti
zdroj: REUTERS

Sparta poprvé od roku 2016 prošla v pohárech mezi 16 nejlepších, tehdy se jí to také povedlo v Evropské lize. "Vím, že je to těžké, ale snad si hráči s odstupem času uvědomí, že mají za sebou skvělou sezonu v pohárech, a budou se na to dívat pozitivně. A že nebudou poslouchat kritiku, která se možná doma objeví. Nikdy jsme nečelili takovému soupeři, možná nás to v budoucnu znovu čeká," podotkl někdejší obránce Portsmouthu.

"Liverpool je tým Ligy mistrů, měli by v ní hrát. Možná by v ní byl aspoň v semifinále, za dva měsíce třeba vyhraje Premier League. Jsem pyšný, že jsme v určitém ohledu byli v prvním utkání konkurenceschopní. Viděli jsme velký rozdíl v individuální kvalitě. Trenérskému týmu i hráčům Liverpoolu patří velký respekt," mínil Priske.

Pražané jako první český tým skórovali na ikonickém Anfieldu; v únoru 2011 tam prohráli v úvodním play-off Evropské ligy 0:1 stejně jako Liberec v říjnu 2000 ve druhém kole Poháru UEFA. "Alespoň něco pozitivního. Nevím, co na to mám říct. Doufám, že novináři i fanoušci doma v Česku uznají, že rozdíl v úrovni Sparty a Liverpoolu je obrovský. Věděli jsme to už po losu, že to bude těžké. V prvním utkání jsme hráli lépe, ale celkově vzato byli mnohem lepší než my," konstatoval Priske.

"Nesmíme si tím ale zkazit dojem z pohárové sezony, kterou jsme jako tým prožili. Doufám, že si to uvědomí i lidé doma a ocení hráče za to, co dokázali. A že je nebudou hodnotit podle dvou zápasů s Liverpoolem, protože se jednalo o úplně jinou úroveň. Hráli jsme proti dobrým týmům jako Betis, Rangers nebo Galatasaray. Proti Liverpoolu to ale bylo na úplně jiné úrovni," dodal někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články