Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na koho narazí Sparta v Evropské lize? Ve hře je i Manchester United

Praha - Už v pondělí se Sparta dozví svého soupeře pro první kolo play-off Evropské ligy. Letenský celek bude mezi nasazenými, a vyhne se tak třeba Tottenhamu, Fiorentině nebo AS Řím. Přesto by mohl narazit i na Manchester United, který figuruje mezi nenasazenými kluby.

Zlatan Ibrahimovič a Paul Pogba, dvě ze čtyř posil United
zdroj: Reuters autor: Darren Staples

Poté, co sparťané prošli těžkou skupinou K, by mohli mít v prvním kole vyřazovací fáze zase mimořádně složitou, ale atraktivní úlohu. Sparta se může utkat i s Manchesterem United, který se jen tak tak prodral mezi 32 nejlepších z druhého místa.

Sparta si díky prvnímu místu ve skupině zajistila, že se nebude muset střetnout třeba s AS Řím či Fiorentinou, přemožiteli Plzně, respektive Liberce. Mezi silnými soupeři, kterým se Letenští vyhnou, figuruje třeba i Tottenham, Zenit Petrohrad, Schalke, Šachtar či Ajax.

Přesto na Spartu nečeká žádná jednoduchá úloha. Znovu se může utkat s Krasnodarem, který loni v této fázi přejela v součtu 4:0, ale také s Borussií Mönchengladbach, Celtou Vigo, či Villarrealem, který ji vyřadil ve čtvrtfinále.

O tom, kdo bude soupeřem Sparty, rozhodne los v Nyonu v pondělí 12. prosince od 13:00. Přímý přenos losu můžete sledovat živě na ČT sport a ctsport.cz. První zápas odehraje Sparta venku ve čtvrtek 16. února, odvetu sehraje doma o týden později.

Nasazení celků do košů pro los prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy

Nasazení: Ajax, APOEL, AS Řím, Besiktas, Kodaň, Fenerbahce, Fiorentina, Genk, Lyon, Osmanlispor, Schalke, Šachtar Doněck, Sparta Praha, Saint-Étienne, Tottenham, Zenit Petrohrad

Nenasazení: Anderlecht, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Athletic Bilbao, Borussia Mönchengladbach, Celta Vigo, Gent, Hapoel Beer Ševa, Krasnodar, Legia Varšava, Ludogorec, Manchester United, Olympiakos, PAOK, Rostov, Villarreal

Zdroj
ČT sport, espnfc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články