Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberečtí odletěli do Freiburgu, chtějí aspoň bod

Praha – Fotbalisté Liberce předvedli malý zázrak, když se jim podařilo přes italské Udine probít do hlavní fáze Evropské ligy. Ve čtvrtek večer čeká Slovan historicky první utkání základní skupiny s německým Freiburgem, už ve středu odpoledne tak vyrazili fotbalisté do místa dění a s touhou uhrát alespoň bod. Přímý přenos utkání Freiburg – Slovan Liberec můžete sledovat ve čtvrtek od 20:45 na ČT sport.

V posledním ligovém utkání narazil Liberec na mistrovskou Plzeň, a díky odvážnému výkonu ve druhém poločasu dokázal s nejlepším českým celkem posledních sezon uhrát cennou remízu. Stejný výsledek by Liberečtí brali i nyní. "Věřím, že navážeme na druhý poločas zápasu s Plzní. To už byla slušná hra, a když na to navážeme, tak jsme schopní konkurovat a odvézt si ten jeden bodík, co jsme potřebovali," burcuje liberecký brankář Přemysl Kovář.

Zatímco Liberec je v Gambrinus lize třetí za vedoucím duem Sparta – Plzeň, Freiburgu se letos moc nedaří. V ligové tabulce je až na předposledním 17. místě a v posledním kole padnul s Augsburgem. Přesto bundesligový soupeř budí na severu Čech respekt. "Samozřejmě víme, že Freiburg je velice těžký soupeř, ale věřím, že tam uhrajeme dobrý výsledek," nehází flintu do žita kapitán Slovanu Radoslav Kováč.

A hráči Liberce zvyklí z českých luhů a hájů na ztichlé a prázdné tribuny se těší nejen na soupeře, ale i bouřlivou kulisu. "Atmosféra se čeká vynikající. Bude plný stadion, který domácí požene. My si jdeme ten zápas hlavně užít a chtěli bychom tam něco vydolovat a přivézt nějaké body," přidává se obránce Ondřej Kušnír.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články