Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kouskují hru a spoléhají na standardky. Váchovi radil Kadlec, jak na dánskou neznámou

Praha - Záložník Lukáš Vácha před úvodním utkáním play-off Evropské ligy sbíral informace o soupeři i u bývalého spoluhráče Václava Kadlece. Podle útočníka Midtjyllandu, jenž si proti Sönderjyske v dánské lize zahrál, čeká fotbalisty Sparty nenápadný tým. Od první minuty se prý snaží kouskovat hru a spoléhá se na standardní situace včetně dlouhých autů.

"Mluvil jsem s ním po telefonu a trenér taky. A probíral jsem soupeře i s Mickem van Burenem (záložník Slavie), který v Dánsku hrál. Takže nějaké informace mám a spoustu dalších dostaneme od trenérů," uvedl Vácha. "Říkal, že jsou nenápadní, že nechávají soupeře hrát, aby se ukolébal a pak jsou schopní udeřit ze standardní situace nebo autu," prohlásil.

"Také chtějí zápas rozkouskovat, takže všechno dělají zdlouhavě a všechno jim trvá. Například levý stoper jde házet aut doprava a trvá to tři minuty," řekl Vácha. "Varoval nás, abychom se nenechali ukolébat tím, že budeme hrát a zápas se bude dobře vyvíjet. Protože oni jsou schopní udeřit ze standardky," přidal.

"Něco podobného jsme si teď vyzkoušeli na Bohemce, kde je také menší hřiště, takže to byla taková simulace," připomněl Vácha nedělní výhru 2:0 z Ďolíčku. "V tréninku se na to asi úplně připravit nejde. Bude každopádně méně prostoru, takže musíme počítat s tím, že u nás budou protihráči včas," uvedl.

Sönderjyske generálka nevyšla a prohrálo 0:4 s Bröndby Kodaň. V pěti zápasech v domácí soutěži získalo jen dva body. "Víme, že výsledky nemají. Pokud se připravíme a budeme se soustředit na to, co máme, tak bychom měli postoupit. Chceme hrát poháry a uděláme pro to maximum," prohlásil Vácha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je proti Sönderjyske favoritem, slávisté chtějí Anderlecht zaskočit
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články