Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sparta zvládla malé derby a z Ďolíčku veze tři body

Praha - Sparta si připsala druhou letošní ligovou výhru v generálce na čtvrteční play-off Evropské ligy proti Sönderjyske. Z Ďolíčku, kde se jí tradičně příliš nedaří, veze tři body za výhru 2:0. Vítězství před vyprodanými tribunami si zajistila už v prvním poločase, kdy se trefili Juliš a Dočkal.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Utkání začalo pyrotechnickou show sparťanských fanoušků, kteří na hřiště naházeli světlice a pokřikem "My chceme Spartu" dávali najevo nespokojenost s výkony na začátku sezony.

Hráče letenského týmu to nabudilo a od začátku byli lepším týmem. Už ve 3. minutě se dostával do úniku Šural, z úhlu protáhl brankáře Fryštáka, který velmi dobře vyrazil i dorážku Marečka. Fryšták, který v brance nastoupil místo Budinského, jenž hostuje ze Sparty a nemohl tak hrát stejně jako hrdina ze zápasu v Plzni Hašek, byl neustále v permanenci.

V 18. minutě už ale kapituloval. Aktivní Vácha poslal kolmici na Zahustela, jeho tečovaný centr ještě Fryšták na brankové čáře vyrazil, ale Juliš už z dorážky poslal Spartu do vedení. Navíc ve 31. minutě Dočkal obral o míč stopera Galiče a běžel sám na Fryštáka, kterého zkušeně přehodil a zvýšil vedení.

Teprve pak se začali do hry dostávat i Klokani, ale vše končilo jen u náznaků. Sparta se poměrně s přehledem bránila a myslela i na navýšení skóre. V sestavě Sparty se poprvé objevila posila Holzer, který byl na levé straně hodně vidět. Zásoboval spoluhráče centry a po jeho akci v 60. minutě nadějně vypálil Dočkal, jeho ránu pod břevno ale gólman vyškrábl.

Až v 83. minutě zahrozili i Bohemians, když po rohovém kopu musel na brankové čáře zachraňovat Vácha. Víc už ale ani jeden z týmů nevymyslel. 

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 0:2 (0:2)

Branky: 18. Juliš, 31. Dočkal. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Wilczek. Bez ŽK. Diváci: 5000.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Gajič, Havel - Švec (46. Šmíd), Hubínek - Čížek, Jirásek, Jeslínek (78. Mikuš) - Kuchta (63. Luts). Trenér: Koubek.
Sparta: Koubek - Mazuch (83. Holek), Kadlec, Costa - Zahustel, Dočkal, Vácha, Mareček, Holzer (85. Frýdek) - Šural, Juliš (67. Lafata). Trenér: Ščasný. 

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Sparta byla dnes v úvodu velmi dobrá. Nenechala nás vydechnout. Asi to byl jejich scénář rychle rozhodnout, aby pak pošetřili síly. Na to jsem i hráče upozorňoval. Ale nebyli jsme schopni se z kleští dostat. Soupeř byl u většiny odražených míčů. My jim to pak usnadnili druhým gólem. když v takovém utkání dáte soupeři takový dárek jako Zoran (Gajič), tak je to těžké. Bez něj by to asi bylo více dramatičtější. Když však soupeř jede ve sprintu a umí kopat, tak je to těžké. Snoubilo se velké nasazení Sparty a její kvalita. Naše sestava byla také slabší než v Plzni. I když brankář Fryšták to zvládl velmi dobře, tam nebylo oslabení."
Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Už to z naší strany vypadalo lépe, i když tam stále byly chyby a ztráty, kterých se musíme vyvarovat. Měli jsme dost náběhů za obranu, bylo to pracovité. Hráči podali dobrý výkon. Už v Teplicích jsme cítili, že to jde nahoru. Pomohl nám i ten týden na přípravu. Věnovali jsme se zakládání útoků, abychom drželi míč na zemi. Je to důležité vítězství před zápasem v Dánsku. Nečeká nás tam nic jednoduchého, i když přijímáme roli favorita. Je dobře, že jsme podruhé za sebou venku neinkasovali." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy