Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kodaň bude těžší než Petrohrad. Musíme hrát ještě lépe, ví Coufal

Proti Petrohradu podali fotbalisté Slavie výborný výkon, jenže na body to nestačilo. Nyní Pražany čeká v Evropské lize Kodaň a podle Vladimíra Coufala půjde o náročnější výzvu, než byl ruský tým. Obránce sešívaných proto volá po ještě kvalitnějším představení, jelikož střetnutí v Dánsku může být klíčové. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 18:55 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Vladimír Coufal
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Byli bychom rádi, kdybychom zopakovali výkon z Petrohradu, chtěli bychom ale hrát ještě o něco lépe. Hlavně k tomu konečně přidat nějaký gól. Kodaň hraje trochu jiným stylem než Petrohrad, může to být ještě těžší zápas," řekl Coufal.

"Podle mě nás Petrohrad trochu podcenil, klasičtí Rusové. Kodaň nás ale určitě poté, co jsme předvedli v Petrohradu, nepodcení. Uvidíme, co předvede," doplnil šestadvacetiletý reprezentační bek.

Tuší, že zápas může být z pohledu boje o postup hodně důležitý. Slavia je ve čtyřčlenné skupině třetí s jednobodovou ztrátou na Kodaň a Petrohrad.

"Skupina je hodně vyrovnaná, každý může porazit každého, každý bod se počítá a každý zápas může být klíčový. Neuhráli jsme nic v Petrohradě, budeme to teď muset napravit. Jasně že výhra by nám pomohla. Měli bychom šest bodů a soupeře nechali za sebou," řekl Coufal.

Oběma celkům se ve svých domácích ligách daří. Kodaň je jen o skóre druhá a Slavia první. "Víme, že hrají systémem 4-4-2, hodně napadají a chodí rychle nahoru. Dnes si ještě pustíme nějaké obrázky, videa. Poslední zápas vyhráli 3:1, určitě se dobře naladili a budou mít formu a chuť. Což my ale máme taky," uvedl Coufal.

Mrzí ho, že kvůli zranění nemůže v dresu Kodaně nastoupit český obránce a bývalý hráč Slavie Michael Lüftner. "Já jsem Lüfiho tady ve Slavii už nezažil. Samozřejmě mě mrzí, že je zraněný, jako mě to mrzí u každého českého hráče, který hraje v zahraničí nebo se zraní u nás," konstatoval Coufal.

Jeho celek odehrál v této sezoně už 17 soutěžních zápasů, což je spolu s Olomoucí nejvíce ze všech českých klubů. "Někteří kluci teď měli volno v reprezentační pauze tři nebo čtyři dny, určitě si odpočinuli. Tohle není téma. Zatím to zvládáme dobře, jsme naběhaní dost," dodal Coufal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články