Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Holoubek: Na tým chci přenášet klid a skromnost

Beer Ševa (Izrael) - Dočasný trenér Sparty Praha David Holoubek zatím ve své nové pozici neokusil hořkost prohry. Naopak, jeho svěřenci zdolali v Evropské lize favorizovaný Inter 3:1 a v důležitém utkání porazili Hapoel Beer Ševa na izraelské půdě 1:0. Mladý trenér však zůstává nohama na zemi a přilišné euforii nepodléhá.

David Holoubek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta se sice většinu zápasu v Izraeli bránila, o jejím vítězství ale rozhodl v 71. minutě Matěj Pulkrab. Pražané tak díky němu poskočili do čela tabulky o dva body před Beer Ševu a Southampton. "Průběžné vedení v tabulce je odměnou pro kluky. Je to potvrzení dobré práce, kterou odvádí v tréninku i zápasech," řekl Holoubek.

Šestatřicetiletý kouč dočasně převzal tým po odchodu Zdeňka Ščasného a Sparta pod jeho vedením má bilanci čtyř výher a jedné remízy. Holoubek z toho však velkou vědu nedělá. "Cítím, že je potřeba nechat si euforii na jindy. Chci přenášet na tým klid a skromnost. Třeba začnu skákat do vzduchu radostí až časem," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha

Proti Beer Ševě mu vyšla defenzivní taktika. "Je pravda, že jsme vycházeli z obranného bloku kolem půlící čáry s ohledem na sílu domácího týmu. Musíme přiznat, že měli více ze hry právě domácí, ale byli jsme na ně dobře připraveni," prohlásil Holoubek.

"Nemyslím si, že by měl soupeř zase tolik velkých šancí. Smekám před hráči za to, jak zvládli zápas odmakat, především v závěru, kdy docházely týmu síly," přidal letenský kouč. "Odbránili jsme to výborně a tým ukázal charakter. Nenazval bych to šťastnou výhrou. My dali gól, oni ne," dodal.

Šťastnou ruku měl i při střídání, když po přestávce na hřiště místo Daniela Holzera poslal Pulkraba. "Pro to střídání jsem se rozhodl kolem třicáté minuty, protože nám nefungovala levá strana. Vychází to z toho, že od mládeže jsem zvyklý střídat pět hráčů a zasáhnout do sestavy okamžitě," uvedl kouč úspěšného sparťanského dorostu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články