Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Giurgiu si postup pohlídalo a vyhrálo i v Liberci

Liberec – Fotbalisté Liberce díru do pohárové Evropy v této sezoně neudělají. Po porážkách 0:3 v rumunském Giurgiu a 2:3 v dnešní odvetě končí už ve 3. předkole Evropské ligy. Skóre otevřel v 37. minutě Enache. Domácí nesložili zbraně. Na 1:1 vyrovnal těsně před koncem prvního poločasu hlavou Šural a ještě v nastavení přidal druhou branku Obročník. V 83. minutě srovnal střídající Rus a skóre na rumunskou stranu převrátil Bukari. Náš web přinesl z utkání textovou on-line reportáž.

Utkání Slovan Liberec - Astra Giurgiu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Dnes jsme odehráli fakt slušný zápas, odmakali jsme to na 150 procent. Gól na 2:2 už byl zlomový, pak nám to cvaklo v hlavách, že už není myšlenka postoupit. Udine i Curych byly vloni silnější, ale tehdy se nám nestalo, že bychom takhle nezvládli první zápas. V tom to bylo jiné," shrnul po zápase záložník Liberce Martin Frýdek.

Liberecký kouč Slovák udělal oproti prvnímu duelu v Rumunsku čtyři změny v základní sestavě. Dvě byly vynucené, protože kvůli zranění nemohli hrát Pavelka a Karišik, na pravém kraji obrany pak dostal přednost Mudra a poprvé po zranění nastoupil od začátku Frýdek.

Slovan potřeboval co nejrychleji vstřelit gól, a tak začal aktivně. Nešla mu ale finální fáze a Astra se v úvodu v klidu bránila. Dokonce měla první šanci, když se po kolmici dostal až před Hrošša Budescu, ale Rajnoch stačil střelu zblokovat. Domácí zahrozili až ve 26. minutě, kdy z rohu vápna napřáhl Frýdek a gólman Lung s problémy vyrazil střelu na roh.

V 37. minutě se Liberci postup ještě víc vzdálil. Rajnoch po jednom ze soubojů zůstal ležet u středového kruhu, sudí ale nechal hru pokračovat a Astra díky tomu mohla postupovat do otevřené obrany. Střelec hattricku z úvodního duelu Fatai posunul míč doleva na volného Enacheho a ten křížnou střelou nedal Hroššovi šanci. "Podle mého názoru předcházel gólu faul na Rajnocha," řekl Slovák. "Jak jsem dostali první gól, bylo to hrozně těžké dát pět branek," doplnil záložník Šural.

Liberec oživil naděje na konci první půle

Liberec ale ještě do přestávky průběh zdramatizoval. Ve 45. minutě se po Ďubkově přímém kopu hlavou prosadil Šural a v závěru tříminutového nastavení otočil skóre povedenou střelu z voleje Obročník. Slovenský záložník se dočkal premiérové soutěžní branky v dresu Slovanu.

Liberec potřeboval k postupu vstřelit ještě tři branky a celou druhou půli měl výrazný tlak, ještě víc zdramatizovat dvojzápas už ale nedokázal. Rajnochovu hlavičku po rohu totiž v 62. minutě vyškrábl Lung a další nadějné závary hosté se štěstím přežili.

Sázka na totální ofenzívu nevyšla

Naopak Astra využívala otevřené obrany k největší zbrani - brejkům. Fatai ještě svůj únik trestuhodně zahodil, ale v 83. minutě už střídající Rus po pěkné akci nezaváhal a srovnal. Liberecká hra se v závěru rozpadla a po jednom z několika brejků rozebral domácí obranu Bukari. Prohru už neodvrátil Hadaščok, který trefil tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Giurgiu

Slovan Liberec - Astra Giurgiu 2:3 (2:1)

Branky: 45. Šural, 45.+3 Obročník - 37. Enache, 83. Rus, 89. Bukari. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Luckassen, Šural - Morais. Diváci: 2 500. První zápas: 0:3.

Sestavy:

Liberec: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman - Obročník (65. Delarge), Sackey - Šural, Ďubek, Frýdek (73. Luckassen) - Hamulák (53. Hadaščok). Trenér: Slovák.

Giurgiu: Lung - Pliatsikas, Gaman, Oros, Morais - Yahaya, Laban (37. Seto) - Enache (74. Rus), Budescu, William - Fatai (78. Bukari). Trenér: Isaila.

Samuel Slovák (Liberec): "Prohráli jsme si to v prvním zápase. Ten nám nevyšel a poznamenal odvetu. Dostali jsme tři góly a s takovým mankem se velmi těžko hraje. Je mi jasné, že by to byl zázrak, kdybychom to otočili. Dneska jsme si ukázali, že se soupeři v mnoha věcech umíme vyrovnat. Hráči to odmakali na sto procent, s přístupem, výkonem jsem spokojený."

Daniel Isaila (Giurgiu): "Určitě jsme nečekali, že dvojzápas vyhrajeme takovým rozdílem. Podařilo se nám postoupit do dalšího kola, vyhráli jsme, takže jsme dnes splnili všechny cíle. Dali jsme první gól, ale pak Liberec podle mě hodně snadno otočil skóre. Věděli jsme, že Liberec vsadí v druhé půli vše na jednu kartu. Otevíral se nám prostor a kromě dvou vstřelených branek jsme měli ještě další čtyři šance."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články