Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparťané truchlí: Rozplynul se nám sen

Malmö – Před odvetou v Malmö si nikdo ze sparťanů nepřipouštěl nic než postup do závěrečného předkola Ligy mistrů. Sny o účasti v nejlepší evropské klubové soutěži však po prohře 0:2 vzaly za své. Hráči i trenér sotva udrželi slzy a jen těžko hledali slova. Kouč Vítězslav Lavička doufá, že těžká porážka dokáže motivovat. Ve hře je ještě alespoň Evropská liga.

Sparťanské rozčarování
zdroj: Isifa/EPA

"Vyřazení je pro nás rána, protože jsme měli sen postoupit a poprat se o účast v Lize mistrů. Velký tým se dokáže vypořádat i s touto skutečností a já věřím, že to dokážeme, že nás vyřazení motivuje být ještě lepší. Vyřazení je sice krutá skutečnost, ale chceme hrát na podzim poháry, protože Sparta i fanoušci si to zaslouží. Proto věřím, že najdeme motivaci pro kvalifikaci Evropské ligy," prohlásil po zápase smutný Lavička.

Před rokem se s evropskými poháry Sparta rozloučila blamáží s Häckenem. Další hořká švédská zkušenost má jisté podobnosti. "Když srovnám vyřazení loni s Häckenem, tak jsme i teď doplatili na branky, které jsme dostali v Praze. A také na to, že jsme nedokázali dát gól," uvedl Lavička.

Sparťané, kteří v nové sezoně musejí skousnout první soutěžní porážku, se shodli, že soupeř byl lepší. "Byl to skvělý zápas ve skvělé atmosféře a Malmö nám dalo lekci z produktivity. V první půli jsme sice byli pod tlakem, ale měli jsme nějaké šance, mohli jsme dát gól, ale nedokázali jsme to a to je v pohárech velký problém," řekl trenér.

"Musíme jet dál"

"Je to škoda, pár šancí jsme měli. 'Kovy' dal sice břevno, ale tutovky to nebyly. Soupeř hrál dobře a nepustil nás tam," přidal obránce Pavel Kadeřábek, který se snažil na levé straně neúnavně téměř celý zápas pomáhat útoku.

"Rozplynul se nám sen, je to obrovské zklamání. Nevím, co k tomu říct. Prostě jsme prohráli o dvě branky a teď už to zpátky nevrátíme, takže musíme jet dál v lize, poháru...," podotkl zkroušeně Kadeřábek.

Slova jen těžko hledal i kapitán David Lafata. "Potřebovali jsme dát gól a bohužel jsme ho nedali, ani jsme neměli pořádnou šanci. Obrana za to nemohla, první gól byl po velké chybě, kterou takový soupeř umí potrestat, druhý pak trefil z trestňáku do horního rohu, s tím nic dělat nemohli. Uvidíme, jak se s tím teď vypořádáme. Je to blbý, ale musíme hrát dál, v lize nás čeká Příbram," řekl střelec osmi gólů, který tuto bilanci v play-off Ligy mistrů už nerozšíří.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články