Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Camp Nou bude jako papiňák, věří Xavi před odvetou s Frankfurtem

Čekal těžký zápas, ale bylo to ještě těžší. Trenér Xavi nebyl příliš spokojený s výkonem fotbalistů Barcelony ve čtvrtfinále Evropské ligy s Eintrachtem Frankfurt, ale s výsledkem 1:1 už spokojený byl. Legenda katalánského klubu doufá, že fanoušci v odvetě na Camp Nou vytvoří atmosféru podobnou "papiňáku".

Eintracht poslal ve čtvrtek do vedení krátce po změně stran Ansgar Knauff, za hosty vyrovnal Ferran Torres. Od 78. minuty dohrával Frankfurt bez vyloučeného Tuty.

"Nebyl to lehký zápas. Nevěděli jsme, jak zastavit jejich přechod do útoku, hřiště navíc nebylo v nejlepším stavu. Nedokázali jsme zastavit jejich ďábelské brejky, ztratili jsme spoustu míčů. Už předem jsme byli varováni, že nás čeká velmi těžký soupeř. V osmifinále vyřadili Betis Sevilla," citoval Xaviho deník Marca.

"Hrají velmi fyzicky, takticky pracovali skvěle a i v defenzivě byli silní. Nehráli jsme tak jako v předchozích zápasech, i když ve druhé půli jsme byli lepší. Jsem spokojený s výsledkem, s výkonem ne. Míč se navíc po trávníku moc dobře nepohyboval. Ovlivnilo nás to. Museli jsme udělat dotek navíc a vše se zpomalilo. Na Camp Nou to bude jiné," uvedl dvaačtyřicetiletý bývalý záložník.

Odveta se hraje ve čtvrtek. "Potřebujeme, aby Camp Nou připomínal papiňák, stejně jako to bylo tady. Hrajeme doma a chceme do semifinále," dodal mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem.

Do odvetného utkání možná nezasáhne stoper Gerard Piqué, který musel ve 23. minutě střídat. Podle prohlášení klubu má dlouholetá opora "blaugrana" zřejmě zraněný přitahovač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články