Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

West Ham si ve čtvrtfinále EL zahraje s Lyonem, Barcelonu čeká Frankfurt

Po Lize mistrů je rozlosováno čtvrtfinále také v Evropské lize. Fotbalisté West Hamu s českou trojicí Tomáš Souček, Vladimír Coufal, Alex Král změří síly s Lyonem a v případě postupu vyzvou lepšího z dvojice Frankfurt - Barcelona. V dalších zápasech se utkají Lipsko s Bergamem a Braga s Glasgow Rangers. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Fotbalisté West Hamu v čele s Tomášem Součkem oslavují gól
zdroj: REUTERS

První čtvrtfinálová střetnutí se odehrají 7. dubna, odvety o týden později. Semifinále se uskuteční 28. dubna a 5. května. O vítězi Evropské ligy se rozhodně ve finále 18. května v Seville. Posledním šampionem je Villarreal, který je nyní ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

West Ham naposledy vyřadil Sevillu. Po úvodní osmifinálové porážce 0:1 na hřišti soupeře zvládl domácí odvetu a mimo jiné díky Součkově brance zvítězil po prodloužení 2:0. Lyon, který v základní skupině zdolal dvakrát pražskou Spartu, vystavil stopku Portu. Po prvním vítězství 1:0 mu stačila doma remíza 1:1.

Lepší ze vzájemného duelu narazí buď na Barcelonu, nebo na Frankfurt. Španělský velkoklub s trenérem Xavim si po vyřazení z Ligy mistrů poradil nejprve s Neapolí a poté i s Galatasarayem Istanbul. Frankfurt, jemuž patří v německé lize deváté místo, zdolal po dramatické domácí odvetě v prodloužení Betis Sevilla.

Rangers, kteří porazili v základní skupině v boji o druhé místo pražskou Spartu, vyzvou Bragu. Skotský mistr již v play-off uspěl proti Dortmundu a naposledy CZ Bělehrad.

Atalanta Bergamo po vyřazení Leverkusenu s Patrikem Schickem v boji o semifinále narazí na jiný bundesligový celek Lipsko. Úřadující německý vicemistr se do čtvrtfinle dostal poté, co UEFA vyloučila Spartak Moskva kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články