Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brabec v kabině vzpomínal na Sönderjyske a Kopic hlásí: Je to pro nás zápas podzimu

O víkendu se blýskl skvělým výkonem a pomohl Plzni gólem a dvěma asistencemi k ligové výhře nad Bohemians. Ve čtvrtek by Jan Kopic podobný výkon rád zopakoval v 3. předkole Evropské ligy proti dánskému Sönderjyske. Třicetiletý záložník označil duel za střetnutí podzimu. Vyřazení, které by pro Viktorii znamenalo druhý podzim za sebou bez účasti ve skupině evropských pohárů, si ale nepřipouští a věří, že Západočeši duel zvládnou. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:40.

Jan Kopic a Jean-David Beauguel
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Pro nás je to strašně důležitý zápas. Dá se říct utkání podzimu. Nervozita se možná trošku dostaví, ale máme zkušený tým, každý už jsme takových zápasů zažili víc. Doufám, že to zítra využijeme," řekl Kopic.

"My si nepřipouštíme, že bychom ho nezvládli. Musíme ho zvládnout. Samozřejmě stát se může všechno. Ale náš cíl je postoupit do Evropy a chybět tam druhý rok po sobě by nebylo dobré," doplnil rodák z Humpolce.

České týmy v pohárech a přístup k přestupům řešil Fotbal fokus podcast:

Sönderjyske se před čtyřmi lety utkalo ve čtvrtém předkole Evropské ligy se Spartou. Po domácí bezbrankové remíze dánský tým vedl v Praze už 2:0, ale Letenští duel otočili a zvítězili 3:2. Těsně před koncem rozhodl současný plzeňský kapitán a obránce Jakub Brabec.

"Určitě jsme se o tom zápase bavili. On říkal, že jsou hlavně silní v domácím prostředí, kde hodně využívají standardní situace a dlouhé auty. Ale i venku Spartu dokázali potrápit. Brába gól dával až ke konci a díky tomu Sparta postoupila. Vrátili jsme se k tomu, ale ne že bychom to nějak využívali," přiznal Kopic.

Snad nám pomůže náš stadion

Očekává nepříjemné mužstvo založené na fyzické hře. "Víme, že nedávno porazili (soupeře Slavie ve 4. předkole Ligy mistrů) Midtjylland 2:0, takže určitě jsou schopní podat nadstandardní výkon a my si na ně budeme muset dát velký pozor. Doufám, že nám pomůže domácí prostředí a vyhrajeme," prohlásil devatenáctinásobný reprezentant.

"Čekáme podobně houževnatý tým jako Midtjylland, který nám nebude chtít dát žádný prostor. Ještě jsem odkoukal, že Sönderjyske hraje v pětičlenné obraně. Tak proti nám hrála Boleslav i naposled Bohemka, takže by to mohla být dobrá průprava a naše výhoda," přidal Kopic.

Právě ve čtvrtém ligovém kole na hřišti Bohemians v sobotu předvedl svůj zřejmě nejlepší výkon v aktuálním ročníku, když se na plzeňském vítězství 4:1 podílel gólem a dvěma asistencemi. "Osobně se cítím fyzicky dobře od začátku sezony, ale až proti Bohemce jsem to, dá se říct, trochu protrhnul. Jsem rád, že mě trenér nechal v sestavě a já mu to mohl splatit," uvedl Kopic.

Pochvaloval si i spolupráci s čerstvou posilou útočníkem Zdeňkem Ondráškem, jenž při debutu za Viktorii skóroval. "Na to, že to byl první zápas a Kobra tady byl jenom týden, nám to vyšlo nad očekávání nejen výsledkově, ale i kombinačně, že jsme si docela na hřišti rozuměli. Dobře zapadl do týmu," konstatoval bývalý křídelní hráč Jihlavy nebo Jablonce.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň čeká bitva o podzim v Evropě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články