Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bez vstřelené branky to nepůjde. Slavia se pokusí z Glasgow přivézt postup

Čtvrtfinále. Meta, na kterou se pokusí v Evropské lize zaútočit fotbalisté Slavie. Dva roky zpátky se jim to podařilo, když ve slavném dvojutkání vyřadili Sevillu, nyní se o stejný počin budou snažit v Glasgow proti Rangers. Úvodní utkání v Praze skončilo 1:1, domácí tak jsou v lepší pozici. Sešívaní ale chtějí navázat na venkovní triumf na Leicesteru. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:40.

Utkání Slavia Praha - Rangers
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Červenobílí potřebují k postupu zvítězit nebo uhrát remízu 2:2 a vyšší, v případě výsledku 1:1 by se prodlužovalo.

Slavia si dosud v pohárech zahrála čtvrtfinále čtyřikrát. Předloni došla mezi nejlepší osmičku v Evropské lize, v sezoně 1997/98 v Poháru vítězů pohárů a v letech 1996 a 2000 v Poháru UEFA. Dál se Pražané dostali jen v ročníku 1995/96, kdy si účastí v semifinále vytvořili pohárové maximum.

Slávisté dosud v soutěžích UEFA po úvodní domácí remíze 1:1 vypadli ve všech třech dvojzápasech, navíc v odvetě pokaždé vyšli střelecky naprázdno. Naposledy neuspěli v roce 2018 s Dynamem Kyjev po venkovní prohře 0:2.

"Prostě musíme dát gól. Věříme si, že jsme v ofenzivě silní a gól dáme. Je to furt otevřené. Všichni si myslíme, že je to 50 na 50," řekl v nahrávce od klubu asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

"Je to pořád otevřené, i když inkasovaný gól nás mrzí, protože nás to dostává do lehce horší situace. Ale na druhou stranu když vyhrajeme, postupujeme. Případně i třeba po remíze 2:2. Základ bude prostě dát gól a věřím, že to zvládneme," dodal slávistický záložník Tomáš Holeš.

Oba soupeři suverénně vedou své domácí ligy a shodně neprohráli od prosince už 18 soutěžních zápasů za sebou. Zatímco poslední český zástupce v pohárech o víkendu zvítězil 3:0 v Mladé Boleslavi, Rangers po zisku skotského titulu z předminulé neděle tentokrát nehráli a odpočívali.

"Těžko říct, co je lepší. My jsme zvyklí hrát rychle za sebou, navíc nám pomohlo to, že jsme odehráli dobrý zápas. Myslím, že jsme se tím dobře naladili. Na druhou stranu i týden volna může pomoci, že hráči zregenerují. Uvidíme ve čtvrtek," přemítal Holeš.

Výkony Koláře nebo šance v odvetě řešil Fotbal fokus podcast:

Kvůli trvajícím omezením proti koronaviru nemohou do hlediště Ibrox Stadium pro 50 tisíc diváků fanoušci. Na slavném stadionu v Glasgow v současnosti není příliš ideální trávník.

"Děláme sestřihy z jejich zápasů, a když jsme viděli trávník tři neděle dozadu, nebyl v dobré kondici. V posledním zápase se St. Mirrenem už to vypadalo lepší. Doufejme, že nebude tak špatný, jak na pohled vypadá. Uvidíme až na místě. Přece jen se oteplilo," podotkl Houštecký, asistent hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Rangers, kteří v roce 1972 vyhráli Pohár vítězů pohárů a v sezoně 2007/08 došli do finále Poháru UEFA, budou v odvetě hrát o nejlepší pohárový výsledek pod vedením trenéra Stevena Gerrarda. Vloni vypadli v Evropské lize v osmifinále.

"Je to jeden z největších zápasů od chvíle, co jsem v klubu. Dvojzápas jsme si výborně rozehráli, ale musíme si uvědomit, že čelíme týmu, který poměrně pohodlně vyřadil celek z čela Premier League. Je to krásně vyrovnané. Absolutně se nedá hovořit o tom, že by byl někdo favoritem," uvedl Gerrard, bývalý kapitán anglické reprezentace a Liverpoolu.

Utkání začne ve čtvrtek v 21:00. Slávistům bude kvůli žlutým kartám chybět obránce David Zima a v pohárech poprvé po zimním návratu do Edenu dostane šanci stoper Simon Deli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články