Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Leicester byl nepoměrně těžší soupeř. Slavia postoupí, věří Komňacký

Udělají fotbalisté Slavie ještě větší díru do Evropy než dosud? K tomu musejí vyřadit v osmifinále Evropské ligy Rangers FC, s nimiž v Praze před týdnem hráli 1:1. Pohárová matematika je jasná – slávisté musejí dát ve Skotsku gól a buď vyhrát, nebo remizovat 2:2 a výš. "Srdce mi říká, že postoupí Slavia, ale rozum varuje: Dejte si velký pozor," zamýšlí se trenér František Komňacký. Utkání můžete sledovat ve čtvrtek od 20:40 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

František Komňacký
zdroj: ISIFA

Zkušený kouč, jenž tři roky strávil i jako asistent u reprezentace, pražskému celku věří. "Když Slavia dokázala vyhrát na Leicesteru, což je nepoměrně těžší soupeř, tak si myslím, že vzhledem k jinému charakteru hry Rangers má teď Slavia minimálně stejnou šanci, spíš větší než proti Angličanům," tvrdí Komňacký.

Úvodní remíza ale situaci zamotala, protože Slavia před tím s Leicesterem v Edenu remizovala příznivějším skóre 0:0.

"Komplikací je, že Slavia v tomhle okamžiku vlastně prohrává, takže musí dát gól a najít rozumnou variantu mezi zabezpečenou obranou a útokem, protože musí jít za gólem," potvrzuje muž, který v roce 2004 dovedl ostravský Baník k titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – Rangers

Rangers i Slavia mají zažitý útočný projev, ale Komňacký ve čtvrtek přece jen čeká jiný fotbal, protože jde o hodně.

"Bude to rozhodně opatrnější, než jak oba týmy obvykle hrají. Zvláště když domácí vědí, že za současného stavu postupují. A tím, že skotský titul už mají v kapse, tak je to pro ně nejdůležitější zápas tohohle období. Myslím si, že nebudou riskovat, radši pustí Slavii do hry a budou praktikovat to, co jim v těch předchozích pohárových zápasech šlo, kdy byli produktivní hlavně z protiútoků."

Ovšem kouč se zkušenostmi i ze slovenské i ruské nejvyšší soutěže je přesvědčený, že si s tím pražský celek v Glasgow poradí.

"Jestli bych si měl tipnout, tak Slavia vyhraje 1:0. Už se přesvědčila, že jí obrana funguje dobře a síla Rangers do plné obrany není taková, aby z toho Slavia musela mít nějaký přehnaný respekt," tvrdí Komňacký.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články