Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dynamo prolomilo remízovou sérii, Jablonec skolili Čolič se Škodou

První vítězství v jarní části zapsali ve 25. kole fotbalisté Českých Budějovic. Na Střeleckém ostrově porazili Jablonec 2:0. Skóre otevřel Benjamin Čolič a konečný výsledek stanovil těsně před přestávkou Michal Škoda. Dynamo se proto posunulo na sedmé místo, soupeř ze severu Čech po zimní pauze poprvé padl a je třináctý.

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Homolka Jan

Budějovicím vyšel perfektně vstup do utkání a už v 5. minutě se dostaly do vedení. Čolič si na pravé straně vyměnil míč s Mihálikem a napálil prudkou přihrávku do pokutového území, která skončila za zády jabloneckého brankáře Hanuše.

"Hodně nám pomohl první poločas, kdy jsme do zápasu aktivně vstoupili. Dobře jsme kombinovali, dobře jsme využívali prostory za soupeřovou obranou," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

Hostům chvíli trvalo, než se po obdrženém gólu vzpamatovali. V 18. minutě se dostali do solidní šance, nicméně Černák mířil nepřesně. O chvíli později mohlo Dynamo přidat druhou trefu.

Mihálik využil nedůrazu v defenzivě soupeře, snadno se dostal k míči a těsně za hranicí pokutového území vystřelil. Jeho ránu Hanuš vyrazil před sebe, ale dobíhající Škoda v jasné příležitosti zamířil vedle.

Zkušeného útočníka však promarněná šance dlouho nemusela mrzet. Před koncem první půle se totiž prosadil.

Ve 43. minutě opět zaváhala jablonecká obrana, když nechala Skovajsův dlouhý pas propadnout na Van Burena.

Českobudějovický záložník přihrál zpět proti noze naběhnutého Škody, který ranou do odkryté branky skóroval.

"Při druhém gólu měl jít na ten dlouhý míč brankář, tam nikdo nebyl. Gólman to asi vyhodnotil špatně," mínil jablonecký kouč Petr Rada.

Jablonecká letargie pokračovala i ve druhé půli. Domácí už hráli více obezřetněji a v klidu si hlídali dvougólový náskok.

Hosté se pokusili o pár náznaků útočných akcí, ale žádnou z nich nedotáhli do konce. Navíc v 57. minutě přišli o zraněného brankáře Hanuše a utkání musel dochytat náhradník Hrubý.

"Chtěli jsme tady bodovat a k dovršení toho máme ještě dva zraněné hráče. Zranění se nám kupí, je to nepříjemné, ale je to realita, s níž se musíme vyrovnat," prohlásil Rada.

Jihočeši mohli navýšit své vedení v závěru utkání. V 90. minutě ale Van Buren ve velké šanci zamířil vedle a nepřesně zakončoval v nastaveném čase i Mihálik.

"Měli jsme dost šancí a některé nevyužili. Ale když jsme vyhráli, tak nás to nemrzí. Ovšem pokud bychom body ztratili, tak by nás to asi trápilo mnohem víc," uvedl Horejš.

Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 2:0 (2:0)

Branky: 5. Čolič, 43. Škoda. Rozhodčí: Batík - Mokrusch, Dobrovolný - Zelinka (video). ŽK: Valenta, Van Buren (oba Č. Budějovice). Diváci: 2854.

České Budějovice: Vorel - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa - Valenta, Hora - Van Buren (90. Tolno), Škoda (68. Hais), Brandner (76. Čavoš) - Mihálik. Trenér: Horejš.

Jablonec: Hanuš (57. Hrubý) - Štěpánek (32. Vošahlík), Martinec, Kubista, Černák - Hübschman - Pleštil (73. Kinčl), Považanec, Houska, Smejkal (73. Nykrín) - Silný. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články