Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradec Králové po osmi kolech vyhrál, proti Zlínu rozhodl už v úvodní čtvrthodině

Hradec Králové porazil Zlín 2:1 a v nejvyšší soutěži zvítězil po osmi zápasech. V domácím azylu "Votroků" v Mladé Boleslavi se v úvodní čtvrthodině za Východočechy trefili Dominik Soukeník a z penalty Filip Kubala, který poté další pokutový kop neproměnil. V 62. minutě snížil střídající Rudolf Reiter.

"Pořád si nemyslím, že by nás postihl nějaký herní propad, spíš výsledkový. Když jsme se podívali před zápasem na tabulku, tak bylo jasné, že dnes jde o život. Cením si toho, že hráči dokázali ten tlak zpracovat. Byl to den D, kdy jsme už prostě museli vyhrát," uvedl trenér domácích Miroslav Koubek.

Oba týmy se musely obejít bez svých nejlepších střelců v sezoně. Královéhradecký autor osmi ligových branek Radu pykal za čtyři žluté karty, na druhé straně šestigólového Tkáče nepustilo do hry zranění.

Lépe se s absencí opory vypořádali domácí "Votroci". V 10. minutě se po signálu ze standardní situace dostal míč k Soukeníkovi, jenž i za výrazného přispění Vraštilovy teče oslavil premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

O tři minuty později navíc hostující Procházka v rohu pokutového území nedovoleně atakoval Kubalu a sám faulovaný dvaadvacetiletý útočník z penalty navázal na trefu z minulého kola proti Jablonci.

"Jako jednička na penaltu byl určený Petr Rybička. Filip si ale věřil, tak mu to Petr přenechal. Tak to bývá, kdo se cítí," podotkl Koubek.

Domácí mohli dominantní výkon v úvodní půli stvrdit v 37. minutě, kdy dostali po Cedidlově ruce šanci zahrávat další pokutový kop. Míč si opět postavil Kubala a poslal ho znovu k pravé tyči, tentokrát ale brankář Rakovan jeho pokus vystihl.

Na hrotu útoku "Ševců" nezvykle nastoupil jinak levý obránce či záložník Hloušek, ani zkušený bývalý reprezentant ale ofenzivní trápení svého týmu neprolomil.

"Chyběli nám kreativní hráči Hrubý a Tkáč, takže jsme nasadili na hrot Hlouška kvůli soubojům, abychom sbírali druhé míče. Ale vůbec nám to nefungovalo," uvedl zlínský kouč Jan Jelínek.

To se povedlo až po hodině hry jeho náhradníkovi Reiterovi, jenž po necelé minutě na hřišti pohotově zpracoval ve vápně míč a první zlínskou střelou na bránu snížil.

Utkání dostalo nový náboj a tempo výrazně vzrostlo, ani v nervózním závěru se ale skóre nezměnilo. Hradec navázal na podzimní výhru 3:2 ze zlínské Letné a soupeře v lize porazil potřetí za sebou.

FC Hradec Králové - FC Zlín 2:1 (2:0)

Branky: 10. Soukeník, 14. Kubala z pen. - 62. Reiter. Rozhodčí: Krejsa - Šimáček, Ratajová - Štěrba (video). ŽK: Čech, Kodeš, Soukeník - Cedidla.

Hradec Králové: Fendrich - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Soukeník, Kodeš, Vlkanova, Novotný (45.+4 Leibl) - Kubala, Rybička (88. Vašulín). Trenér: Koubek.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov (81. Chwaszcz) - Conde, Vraštil - Fillo (61. Reiter), Janetzký (81. Hellebrand), Dramé (71. Hrdlička) - Hloušek (61. Vukadinovič). Trenér: Kalivoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články