Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Souboj o čtvrté místo gól nepřinesl. Ostrava zůstala čtvrtá, Slovácko má ale lepší vzájemné zápasy

Slovácko remizovalo s Ostravou bez branek a stejně jako soupeř bodovalo v lize počtvrté za sebou. Baník před výtečnou kulisou zaplněného stadionu uhájil čtvrté místo v tabulce před Slováckem zásluhou lepšího skóre, ale se svým soupeřem v boji o pohárové poháry bude mít po podzimní domácí porážce 1:2 horší bilanci vzájemných zápasů.

Utkání Slovácko - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Bod bereme jen proto, že nám Baník neodskočil bodově. Doma je to ztráta dvou bodů a převažuje lehké zklamání," řekl trenér celku z Uherského Hradiště Martin Svědík.

Domácí tým vstoupil do zápasu velmi aktivně a nápaditou hrou si vytvořil územní převahu. První šance přišla v deváté minutě, po Jurečkově průniku zlikvidoval tvrdou Reinberkovu střelu brankář Laštůvka.

Baník zahrozil ve 12. minutě, kdy Kuzmanovič hledal centrem od brankové čáry Klímu, avšak míč prošel v bezprostřední blízkosti gólmana Fryštáka mimo.

Pro hosty to byl signál k větší útočné snaze, z níž se ale šance nerodily. Ekpaiův centr po kombinační akci nenašel adresáta a domácí stopeři včas zastavili i brejkový náznak Klímy.

Slovácko v této fázi utkání na chvíli vypadlo z role, ale mohlo se do ní rychle vrátit. Ve 30. minutě se přetažený centr dostal k Sadílkovi, který z osmi metrů ve vyložené šanci mířil vedle.

"Takové zahozené šance nám chybějí k tomu, aby dával branky někdo jiný než Jurečka," řekl Svědík, který v minulosti trénoval Ostravu.

Domácí v ofenzivní hře pokračovali i po změně stran. Ve 49. minutě měl Laštůvka plné ruce práce se zneškodněním tečovaného přímého kopu v podání Havlíka, obrana si nevydechla ani při celé řadě centrů a nákopů.

"Jejich šance jsme ubránili. Vývoj zápasu nevypadal v některých úsecích pro nás dobře, bod bereme," konstatoval stoper Baníku David Lischka.

Ostravský celek posílil ofenzivu příchodem svého nejlepšího střelce Almásiho. Baník přidal, ale do velkých šancí se nedostával. O vítězný gól se snažily oba týmy.

Nebezpečně vyhlížel slalom domácího veterána Petržely, na druhé straně v 84. minutě hlavičkoval těsně nad Almási.

Baník neprohrál venku v lize podesáté za sebou, Slovácko zase v posledních dvou kolech neinkasovalo.

"Chtěli jsme tady vyhrát, odskočit Slovácku a vyrovnat bilanci vzájemných zápasů. Ale musíme si uvědomit, kde jsme hráli a s kým. Ve finále musíme bod brát a připravit se na další utkání. Ještě jich je ve hře moc, nic není rozhodnuto," řekl ostravský asistent trenéra Ondřej Smetana, jenž v minulosti hrával za Slovácko.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Klíma - Caletka, Vyhnanovský - Ondráš (video). ŽK: Jurečka - Ekpai, Lischka, Ndefe. Diváci: 7117.

Slovácko: Fryšták - Reinberk, Hofmann, Daníček, Holzer (90.+1 Tomič) - Havlík, Ljovin - Petržela (82. Kalabiška), Sadílek (84. Vecheta), Jurečka - Cicilia. Trenér: Svědík.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Boula (57. Janošek), Kaloč, Ekpai (65. Falta), Kuzmanovič (65. Tetour), Koncevoj (80. Buchta) - Klíma (57. Almási). Trenér: Galásek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články