Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Dva a půl roku vězení za polibek. Státní zástupce žádá tvrdý trest pro Rubialese

Trest dva a půl roku odnětí svobody žádá státní zástupce pro bývalého šéfa španělského fotbalu Luise Rubialese, a to za polibek, který dal útočnici Jeni Hermosové po vítězném finále na loňském mistrovství světa. Vyplývá to ze soudních dokumentů, jejichž kopie získala agentura AFP.

Šéf španělského fotbalového svazu Luis Rubiales
zdroj: Reuters autor: Denis Balibouse

Státní žalobci obvinili Rubialese ze sexuálního napadení a z nátlaku na Hermosovou, kterou údajně nutil, aby ho veřejně podpořila, když se proti němu zvedla vlna kritiky. Šestačtyřicetiletý funkcionář zpočátku tvrdil, že se stal obětí kampaně vedené "falešnými feministkami". Podle něj byl polibek po vítězném srpnovém finále proti Anglii (1:0) v Sydney "spontánní, vzájemný, euforický a konsensuální". Nakonec ustoupil tlaku a kvůli aféře v září rezignoval.

V říjnu dostal Rubiales od mezinárodní federace FIFA tříletý zákaz působení ve fotbale. U soudu bude prokuratura požadovat, aby políbené fotbalistce zaplatil odškodné minimálně 50 000 eur (asi 1,26 milionu korun).

Rubiales je v jiné kauze vyšetřován kvůli podezření z korupce v době, kdy byl předsedou španělského fotbalového svazu. Aktuálně pobývá převážně v Dominikánské republice, kde pracuje pro jiné sportovní svazy, vzhledem k zákazu aktivit ve fotbale primárně pro ten baseballový.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články