Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dortmund přehrál v souboji o druhé místo Union Berlín, první zůstává Bayern

Vydařenou ligovou odplatu za porážku v úterním čtvrtfinále poháru absolvovali fotbalisté Bayernu Mnichov, když ve 27. kole německé ligy porazili ve venkovním duelu Freiburg 1:0. Lídr tabulky tak odskočil na dvoubodový náskok druhému Dortmundu, který uhájil domácí hřiště 2:1 před hráči Unionu Berlín. Český brankář Jiří Pavlenka pomohl Brémám k remíze 2:2 v Mohuči. Leverkusen bez Patrika Schicka s Adamem Hložkem porazil doma 3:1 Frankfurt.

Donyell Malen (vlevo) oslavuje svůj gól
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Jedinou branku duelu Freiburgu s Bayernem vstřelil v 52. minutě De Ligt, jenž navázal na gól dalšího stopera Upamecana z pohárového duelu. Tentokrát ale bavorský velkoklub vedení udržel a porazil Freiburg v lize počtvrté v řadě. Zároveň zvládl i druhý bundesligový zápas pod vedením nového kouče Tuchela.

V Dortmundu otevřel skóre Malen, po hodině hry ale srovnal Behrens. Trenér Fischer se přesto při 200. utkání na lavičce Unionu bodů nedočkal, v 79. minutě rozhodl Moukoko. Osmnáctiletý talent, který bojoval v posledních měsících se zraněním, dal sedmou ligovou branku v sezoně a první od začátku listopadu.

Na čtvrté místo před Freiburg se dostalo Lipsko po vítězství 1:0 na hřišti Herthy Berlín. Jediný gól zaznamenal ve 40. minutě Haidara.

Leverkusen si proti Frankfurtu poradil bez Schicka, který ještě není po problémech s třísly připraven na hru, i nemocného Hložka. Přímý souboj o šesté místo rozhodli v první půli Adli s Diabym. Po změně stran snížil Sow, v nastavení ale přidal pojistku Azmún. Bayern uspěl v lize popáté v řadě, naopak Frankfurt pošesté za sebou nevyhrál.

O šesté místo mohla zabojovat i aktuálně osmá Mohuč, po bláznivém závěru ale nakonec získala jen bod. Ještě pět minut před koncem to vypadalo, že Pavlenka udrží pátou bundesligovou nulu v sezoně, pak ho ale překonal ránou zblízka Ajorque. Vzápětí odpověděl Stage a ve třetí minutě nastavení vrátil domácím vedení z dorážky Weiper. Nejlepší střelec soutěže Füllkrug ale stihl 16. gólem v sezoně ještě jednou vyrovnat, a Werder se tak nadále drží ve středu tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články