Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bayern v přestřelce překonal Augsburg. Dortmund veze ze Schalke jen bod

Bayern Mnichov ovládl přestřelku s Augsburgem a po výhře 5:3 si upevnil vedení v soutěži. Na čele pořadí šel bavorský velkoklub do dvoubodového trháku, protože druhý Dortmund jen remizoval ve vestfálském derby s domácím Schalke 2:2. Na třetí místo před Union Berlín, který bude hrát až v neděli, se posunulo Lipsko po jasném domácím vítězství 3:0 nad Mönchengladbachem.

Sadio Mané
zdroj: ČTK / DPA / Sven Hoppe

Augsburg šel na hřišti lídra do vedení už ve třetí minutě, ale favorit do přestávky otočil skóre čtyřmi góly. Dva dal francouzský krajní obránce Pavard, který ve 150. utkání v bundeslize zažil první dvoubrankový zápas. Po změně stran přidal z penalty druhý gól také hostující Berisha a snížil na 2:4, ale favorit znovu odskočil a výhru si pohlídal.

Dortmund, který v týdnu vypadl z Ligy mistrů, neuspěl v domácí soutěži po osmi výhrách. Hosté dvakrát vedli, ale v 79. minutě rozhodl o dělbě bodů hlavičkou Karaman. Za Schalke odehrál celý zápas reprezentant Král a klubu z Gelsenkirchenu stačil bod k posunu na předposlední místo.

Lipsko se naladilo na odvetu osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem City. Góly padaly až po změně stran a teprve poté, co Blaswich chytil penaltu hostujícího Pléy. Vzápětí poslal domácí do vedení Werner střelou o břevno, Forsberg poté na rozdíl od soupeře využil výhodu pokutového kopu a prosadil se ve čtvrtém utkání za sebou. Výsledek zpečetil Gvardiol.

Až ve druhém poločase se měnilo skóre i ve Frankfurtu. Šestý tým tabulky doma jen remizoval 1:1 se sestupem ohroženým Stuttgartem. Eintracht neudržel vedení a před středeční odvetou osmifinále LM s Neapolí v lize nevyhrál potřetí za sebou.

Mohuč po čtyřech výhrách za sebou hrála 1:1 v Berlíně s Herthou, která se udržela o bod před Stuttgartem na posledním místě v tabulce, jež dává jistotu záchrany. Hosté brzy prohrávali a bod sedmému týmu ligy zařídil druhou brankou od příchodu ze Štrasburku Ajorque.

Bochum zvítězila 2:0 v Kolíně nad Rýnem. Proti Bochumi se už v této sezoně kopalo dvanáct pokutových kopů, ale první vlastní penalty se sestupem ohrožený tým dočkal až nyní. Kevin Stöger ji v 9. minutě proměnil a otevřel skóre. Vítězství hostů pečetil po nacvičeném signálu při zahrání volného kopu v 76. minutě Erhan Mašovič.

Výsledky 24. kola německé fotbalové ligy

Kolín nad Rýnem - Bochum 0:2 (9. Stöger z pen., 76. Mašovič), Bayern Mnichov - Augsburg 5:3 (19. a 35. Pavard, 15. Cancelo, 45. Sané, 74. Davies - 3. a 60. z pen. Berisha, 90.+3 Cardona), Eintracht Frankfurt - Stuttgart 1:1 (55. Rode - 75. Silas), Hertha Berlín - Mohuč 1:1 (18. Ngankam - 57. Ajorque), Lipsko - Mönchengladbach 3:0 (57. Werner, 71. Frosberg z pen., 80. Gvardiol), Schalke - Dortmund 2:2 (50. Bülter, 79. Karaman - 38. Schlotterbeck, 60. Guerreiro)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články