Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dohady okolo Lewandowského jsou u konce. Barcelona za něj dá 50 milionů eur

Trénoval odděleně, neodcestoval na soustředění. Přestupu kanonýra Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov do Barcelony už nic nebrání. Podle agentury SID kluby uzavřely dohodu a německý celek by měl za polského fotbalistu dostat 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun). Dohodu už potvrdily oba kluby a s podpisy smluv se čeká jen na zdravotní prohlídku.

Robert Lewandowski míří do Barcelony
zdroj: ČTK/DPA autor: Frank Hoermann/SVEN SIMON

Třiatřicetiletý Lewandowski, který měl s Bayernem smlouvu do konce nadcházející sezony, podepíše s Barcelonou kontrakt na tři, nebo na čtyři roky. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy dnes ještě absolvoval s týmem poslední trénink a pak se rozloučil. 

"Barcelona učinila nabídku, která pro nás měla smysl. Navíc jsme přivedli excelentního útočného hráče Sadia Maného. Takže jsme s Barcelonou uzavřeli dohodu, ale zatím jen ústně, smlouva podepsaná není," citovala Kahna agentura DPA.

Dohodu posléze potvrdila i Barcelona. "Na podmínkách přestupu jsme domluveni, ale čeká se na zdravotní prohlídku, po které dojde k podpisu smluv," uvedl katalánský klub na webu.

Lewandowski opouští Bayern po osmi letech, během nichž s ním získal osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Za sebou má také angažmá v Dortmundu a Poznani.

Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy v minulé sezoně zaznamenal 50 gólů ve 46 soutěžních zápasech. Za Bayern nasázel celkem 344 branek v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera. Do Barcelony se vydá ještě dnes a v neděli pak s týmem na turné do USA.

Za hotovou věc přestup polského kanonýra považují i španělská média. "Po Messiho odchodu zůstala velká mezera, ale ta se dnes zase zaplní," napsal španělský deník Sport.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články