Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Můj příběh v Bayernu skončil. Přestup je nejlepším řešením pro všechny, prohlásil Lewandowski

Je klíčovou postavou Bayernu. Robert Lewandowski však už v dresu mnichovského gigantu pokračovat nechce. Na srazu polské reprezentace prohlásil, že angažmá v Bavorsku považuje za uzavřenou kapitolu a apeluje na vedení zaměstnavatele, aby ho v létě pustilo jinam. Smlouva s německým mistrem vyprší třiatřicetiletému střelci za rok, nejvíce se spekuluje o jeho přestupu do Barcelony.

"Můj příběh v Bayernu je u konce. Po tom všem, co se stalo v posledních měsících, si nedokážu představit další úspěšnou spolupráci," řekl Lewandowski na tiskové konferenci polské reprezentace. "Doufám, že mě v Mnichově nebudou držet jenom proto, že můžou. Přestup je nejlepším řešením pro všechny strany," doplnil varšavský rodák.

Lewandowski působí v Bayernu od roku 2014 a získal s ním osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy má za sebou také angažmá v Dortmundu a Poznani.

Možnou náhradu Lewandowského řešil Fotbal fokus podcast:

V minulé sezoně Lewandowski zaznamenal 50 soutěžních gólů ve 46 zápasech. Kapitán polské reprezentace za mnichovské mužstvo nasázel celkem 344 gólů v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Pro Barcelonu angažování Lewandowského může představovat problém vzhledem k její finanční situaci. Podle německých médií je katalánský klub navzdory velkým dluhům připraven za jednoho z nejlepších útočníků světa zaplatit 32 milionů eur (asi 790 milionů korun).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články