Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mané opouští Liverpool a Bayern tak získal náhradu za Lewandowského

Přetlak v útoku Liverpoolu měl svůj význam, je tu  velký odchod. Senegalský útočník Sadio Mané přestupuje z Liverpoolu do Bayernu Mnichov. Podle magazínu Kicker zaplatí německý mistr za třicetiletého fotbalistu 32 milionů eur (791 milionů korun) plus dalších až devět milionů eur na bonusech. Mané se dohodl s Bayernem na tříleté smlouvě.

Je nám líto, video expirovalo.
Mané už patří Bayernu Mnichov

"Mám radost, že jsem konečně v Bayernu. Hodně jsme se bavili, z tohoto skvělého klubu jsem cítil od samého začátku velký zájem, takže jsem neměl žádné pochybnosti. Nastal správný čas na tuhle výzvu. Chci toho s Bayernem hodně dokázat, i v Evropě," uvedl Mané.

Mané nahradí v útoku německého hegemona posledních let polského kanonýra Roberta Lewandowského, který se rozhodl odejít. Za Liverpool od roku 2016 odehrál 269 soutěžních zápasů a dal 120 gólů. S týmem vyhrál anglickou ligu, pohár i Ligu mistrů a světový šampionát klubů. Předtím nastupoval za Southampton, Salcburk a Mety.

Pro Bayern je Mané třetí letní posilou po záložníkovi Ryanu Gravenberchovi a obránci Núsaíru Mázrávím z Ajaxu Amsterodam. Liverpool už si za něj zajistil náhradu, uruguayský útočník Darwin Núňez přijde na Anfield z Benfiky za 75 milionů eur (přes 1,8 miliardy korun).

Související články
  • 432242 » Liverpool získá z Benfiky nejlepšího střelce portugalské ligy Núňeze
  • 431792 » Vinícius a pak už nikdo. Trefa Brazilce zajistila Realu triumf v Lize mistrů nad Liverpoolem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy